Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κανταΐφι Νο.06 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από dabalia   
Πέμπτη, 19/03/15
Κανταΐφι
Υλικά
  • 1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
  • 2 κουταλάκια κανέλα
  • 1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού ή 1 κουταλιά γαρίφαλο
  • 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές κονιάκ
  • 1/2 κιλό κανταΐφι
  • 1 κούπα βούτυρο
  • 1 κούπα μαργαρίνη

Για το σιρόπι

  • 3 1/2 κούπας ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό
  • 1/2 κούπας γλυκόζη
  • 1-2 ξύλα κανέλα ή
  • λίγο ξύσμα λεμονιού
  • φιστίκι Αίγινας χοντροαλεσμένο
Εκτέλεση
  • Ανακατέψτε τα πρώτα υλικά και ραντίστε το με το κονιάκ.
  • Ξύνετε το κανταΐφι και χωρίστε το σε 30 - 35 μέρη έτσι, ώστε να σχηματίζονται λουρίδες.
  • Πάρε από μια κουταλιά γέμιση και την βάζετε στην άκρη κάθε λουρίδας, τυλίγετε προς την άλλη άκρη διπλώνοντας και τις πλευρές προς τα μέσα.
  • Τοποθετήστε τα φτιαγμένα κομμάτια σε ταψί που έχετε βουτυρώσει και όταν τελειώσουν περιχύνετε με κουτάλι το βούτυρο σε όλα τα κομμάτια να μουλιάσουν καλά.
  • Ψήνετε για 30' σε 150c μέχρι να ροδίσουν.
  • Για το σιρόπι: Ετοιμάζετε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και μόλις ψηθούν τα κανταΐφια τα περιχύνουμε με το σιρόπι (κρύα κανταΐφια-ζεστό σιρόπι και σιγά σιγά τα αφήνουμε να το πιούν)
  • Τέλος, ρίχνουμε λίγο φιστίκι χοντροαλεσμένο σε κάθε ένα.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4419
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 23/03/15 )