Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Λαδερά και λαχανικά arrow Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές με κιμά, ρύζι και γλυκό τραχανά
Γεμιστές ντομάτες και πιπεριές με κιμά, ρύζι και γλυκό τραχανά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από zoi   
Πέμπτη, 05/07/07
dsc01058_400

Υλικά:

  • 8 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
  • 9 πιπεριές μεσαίου μεγέθους
  • 8 κουταλιές της σούπας ρύζι για σπυρωτό πιλάφι
  • 4 κουταλιές της σούπας τραχανά γλυκό ή πλιγούρι
  • 250gr κιμά
  • 2 κρεμμύδια μεγαλούτσικα
  • 1-2 πατάτες
  • Μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζάχαρη
  • Ρίγανη
  • Τυρί φέτα
  • Λίγο πουμαρό
Εκτέλεση:

dsc00878_400Αδειάζουμε τις ντομάτες και κρατάμε το μέσα τους. Αλείφουμε το εσωτερικό κάθε ντομάτας με ελάχιστη ζάχαρη αν οι ντομάτες μας δεν είναι πολύ ώριμες.
Αδειάζουμε τις πιπεριές και πετάμε το μέσα τους.
Αλέθουμε τις ντομάτες που κρατήσαμε μαζί με τα κρεμμύδια και τον μαϊντανό.
Σοτάρουμε τον κιμά σε ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα 2/3 από τα αλεσμένα λαχανικά, αλάτι, πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι, τον τραχανά και τριμμένο τυρί φέτα και αφήνουμε στο μάτι της κουζίνας για λίγα λεπτά.
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε σκεύος για το φούρνο.
Κόβουμε και τις πατάτες και τις σφηνώνουμε ανάμεσα στα γεμιστά.
Στο 1/3 από τα αλεσμένα λαχανικά που απέμεινε προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ελάχιστη ζάχαρη, λίγο χυμό ντομάτας πουμαρό, ρίγανη, λίγο νεράκι και φέτα τριμμένη κι ανακατεύουμε.
Με το μίγμα αυτό περιχύνουμε τα γεμιστά και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 200oC για 30 λεπτά και στους 180oC για άλλη μία ώρα.

Καλή επιτυχία

Υ.Γ. Η φωτογραφία μου δεν είναι και τόσο καλή όσο καλή είναι η γεύση των γεμιστών. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να είναι καλύτερη. Καλοξοδεμένα λοιπόν σε όσους τα φτιάξουν, όπως έλεγε και ο παππούς μου.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 18963
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 04/06/10 )