Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Ρολάκια με τραχανά, κασέρι και πιπεριές Φλωρίνης
Ρολάκια με τραχανά, κασέρι και πιπεριές Φλωρίνης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 27/03/15
Υλικά
  • 1_425_03
    100 γρ. τραχανάς γλυκός
  • 350 γρ. νερό
  • 1 κουτ. σούπας με φρέσκο βούτυρο αγελάδος λάιτ
  • 120 γρ. τριμμένο κασέρι
  • 50 γρ. ανθότυρο τριμμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • 1 αυγό
  • ½ κουτ. γλ. πάπρικα
  • ½ κουτ. γλ. μπαχάρι
  • ¼- ½ κουτ. γλ. πιπέρι
  • ¼- ½ κουτ. γλ. αλάτι
  • 10 φύλλα κρούστας (1 πακέτο)
  • 150 γρ. μαλακο φρέσκο βούτυρο αγελάδος Μειωμένα Λιπαρά για άλειμμα
  • σουσάμι για πασπάλισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το νερό να πάρει βράση σε κατσαρολάκι και μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τον τραχανά. Αφήνουμε 1’ ανακατεύοντας και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να φουσκώσει περίπου 6-7’.
  • Μόλις φουσκώσει, στραγγίζουμε τυχόν νερό που περισσεύει, μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνουμε τη μια κουταλιά βούτυρο, ανακατεύοντάς το να λιώσει.
  • Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τρίβουμε το κασέρι. Τα ρίχνουμε στο μπολ με τον τραχανά. Θρυμματίζουμε το ανθότυρο με τα χέρια και το προσθέτουμε. Τέλος, προσθέτουμε το αυγό ανακατεύοντας να πάει παντού. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, πιπέρι, αλάτι.
  • Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο που χρειάζεται για το άλειμμα των φύλλων. Ανοίγουμε τα φύλλα , τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο και σκεπάζουμε τα υπόλοιπα με μια πετσέτα να μην ξεραθούν.
  • Κόβουμε το φύλλο σε 4 λωρίδες. Τις ραντίζουμε με λίγο βούτυρο και τοποθετούμε τις δύο πάνω στις άλλες δυο (ώστε να έχουμε δυο διπλές).
  • Βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα τραχανά στην άκρη της κάθε λωρίδας. Αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολάκι, διπλώνοντας ταυτόχρονα και τα πλαϊνά ώστε να μη φύγει η γέμιση. Συνεχίζουμε ομοίως με όλα τα φύλλα και τη γέμιση και τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Τέλος, αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια από κάθε ρολάκι και πασπαλίζουμε προαιρετικά με σουσάμι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο αέρα για 30’, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4385
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 30/03/15 )