Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κερασόπιτα Νο.03 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από azulini   
Σάββατο, 11/04/15
Κερασόπιτα
Υλικά
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 φακελάκια βανίλια
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ. ψίχα φιστίκι Αιγίνης ψιλοκαμωμένη
  • 5 αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουταλιές λικέρ πορτοκαλιού
  • 450 γρ. κεράσια
  • Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  • Βάζουμε το αλεύρι και μπέικιν πάουντερ σε μια λεκανίτσα. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα ζάχαρης, τη βανίλια, το αλάτι, το βούτυρο, τα φιστίκια, τους κρόκους, το γιαούρτι, το λικέρ πορτοκαλιού και φτιάχνουμε τη ζύμη μας.
  • Χτυπάτε σε μπολ τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στη ζύμη ανακατεύοντας προσεκτικά.
  • Αλείφουμε τη φόρμα με λίγο αλεύρι και στρώνουμε τη ζύμη στη φόρμα. Σκορπίζουμε στην επιφάνεια της ζύμης τα κεράσια και τα πιέζουμε με τα δάχτυλά μας για να βυθιστούν στη ζύμη.
  • Ψήνουμε την κερασόπιτα στους 200 βαθμούς γιο 40 - 45 λεπτά.
Όταν ψηθεί την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4821
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 14/04/15 )