Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κοτόπουλο με καρύδια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zwzw   
Κυριακή, 19/04/15
Αυτή η κινέζικη συνταγή ετοιμάζεται γρήγορα. Είναι αρκετά ελαφριά και πολύ νόστιμη, και, αν δεν έχετε γουόκ, μπορείτε να την ετοιμάσετε σε ένα βαθύ και βαρύ τηγάνι. Ρυζόκρασο θα βρείτε σε καλά σούπερ μάρκετ.
Υλικά :
  • Μερίδες :4
    Προετοιμασία: 40 λεπτά
    Μαγείρεμα: 20 λεπτά
    1 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
  • 3 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. της σούπας ρυζόκρασο
  • 2 κουτ. της σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/2 κουτ. του γλυκού πολύ ψιλοκομμένη, καυτερή, κόκκινη πιπεριά
  • 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, κομμένο μπουκιές
  • 200 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα
  • 1/2 φλιτζάνι κάστανα βρασμένα και κομμένα φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα χοντρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1/4 του φλιτζανιού νερό
  • μαγειρεμένο ρύζι για συνοδευτικό
Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε μαρινάδα, αναμιγνύοντας το κορν φλάουρ, τη σάλτσα σόγιας, το ρυζόκρασο, το τζίντζερ, το σκόρδο και την ψιλοκομμένη πιπερίτσα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε εκεί τα κομμάτια του κοτόπουλου και ανακατεύουμε για να σκεπαστούν από τη μαρινάδα. Μαρινάρουμε για 30 λεπτά.
  • Στο μεταξύ κόβουμε στη μέση τα φασολάκια. Ρίχνουμε στο γουόκ ή στην κατσαρόλα 4 φλιτζάνια νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα φασόλια και τα μαγειρεύουμε για 5 λεπτά μέχρι να είναι τρυφερά, αλλά και τραγανά. Σουρώνουμε, ξεβγάζουμε με κρύο νερό και τα διατηρούμε κατά μέρος.
  • Καβουρδίζουμε τα καρύδια με τον ακόλουθο τρόπο: ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το γουόκ ή ένα τηγάνι για 1 λεπτό και προσθέτουμε το λάδι συνεχίζοντας το ζέσταμα για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τη μαρινάδα στο γουόκ. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας διαρκώς για 5 έως 7 λεπτά, ή μέχρι να αλλάξει χρώμα το κοτόπουλο και, κυρίως, να μην είναι ροζ το κέντρο του κάθε κομματιού. Προσθέτουμε τα κάστανα, τα φασόλια, τα κρεμμυδάκια και το νερό, ανακατεύοντας για να μην κολλήσουν τα υλικά στον πυθμένα του σκεύους.
  • Πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με το βρασμένο ρύζι.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2569
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 21/04/15 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός