Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μεζέδες και Ορεκτικά arrow Πατάτες γεμιστές Νο.08 (με μοσχαράκι)
Πατάτες γεμιστές Νο.08 (με μοσχαράκι) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Δευτέρα, 11/05/15
Υλικά
  • 300 γρ. μοσχαρίσιο κρέας
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1/2 lt. καλαμποκέλαιο
  • 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κουταλιές μαύρη σόγια σως
  • 2 κουταλιές κρασί από ρύζι
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη ζουλιέν
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη ζουλιέν
  • 500 γρ. πατάτες
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • αλάτι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κουταλιά τζίντζερ
  • 1/4 κούπας ζωμό κότας
  • 1 κουταλάκι σουσαμέλαιο
  • φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
  • φύλλα μαρουλιού ή λάχανο
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τις πατάτες πολύ λεπτές, τις αλευρώνουμε ή τις περνάμε με κορν φλάουρ.
  • Βάζουμε το λάδι να κάψει και μέσα βάζουμε και 2 κουτάλες της σούπας. Μια μικρή και μια μεγαλύτερη.
  • Στρώνουμε τις πατάτες στην κάτω κουτάλα, τη μεγαλύτερη, και με τη μικρή τις πατάμε από πάνω.
  • Βουτάμε τις πατάτες μαζί με τις κουτάλες στο λάδι να τηγανιστούν και να βγουν έχοντας πάρει το σχήμα καλαθιού.
  • Μαρινάρουμε το κρέας με χτυπημένο ασπράδι αυγού, 1 κουταλιά σόγια, κορν φλάουρ, λάδι και κρασί από ρύζι (αν δεν έχουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κανονικό λευκό κρασί).
  • Αφού μαριναριστεί το κρέας, σωτάρουμε στο wok το κρεμμύδι, το τζίντζερ και μετά το κρέας. Προσθέτουμε τις πιπεριές, άσπρο πιπέρι, σισαμέλαιο, ζωμό από κότα, σόγια, κορν φλάουρ και ανακατεύουμε για να δέσει.
  • Όταν είναι έτοιμο, το σερβίρουμε στο καλαθάκι με φύλλο μαρουλιού ή λάχανο.
Για γαρνιτούρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λαχανικά.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2187
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 14/05/15 )