Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Πίτες και Ψωμιά arrow Κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα
Κολοκυθόπιτα με κόκκινη κολοκύθα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pabaki   
Κυριακή, 17/05/15
Υλικά
  • 1 κιλό κολοκύθα κόκκινη
  • 1/2 κιλό γυλωτό τυρί (ξηρό Κιμώλου) ή γραβιέρα, τριμμένο
  • 2 αβγά
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη ή σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 φλιτζανιού μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό ζυμάρι για φύλλο
Εκτέλεση
  • Κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια ή την τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Αλατίζουμε την τριμμένη κολοκύθα, την αφήνουμε για 1 ώρα σε τρυπητό να στραγγίσει.
  • Στύβουμε για να φύγουν τα υγρά, προσθέτουμε τη φρυγανιά, το τυρί, το μάραθο, χτυπάμε τα αβγά και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί 30 x 35 εκ., ανοίγουμε το φύλλο, στρώνουμε τη γέμιση, καλύπτουμε με φύλλο, κόβουμε σε κομμάτια, λαδώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στους 200°C, μέχρι να πάρει χρώμα (περίπου 30-35 λεπτά).

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Μπορούμε να ψήσουμε την πίτα και χωρίς φύλλο: Λαδώνουμε καλά το ταψί και πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Στρώνουμε τη γέμιση, πασπαλίζουμε την πίτα με αρκετό τυρί (από το ίδιο που βάλαμε στην πίτα) και ψήνουμε όπως παραπάνω.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3875
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 20/05/15 )