Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λεμονόπιτα Νο.08 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pabaki   
Πέμπτη, 28/05/15
Υλικά:
  • 400 γρ. ζυμη
  • 250 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • χυμος απο 5 λεμόνια και ξύσμα απο 2
  • 10 αυγα
  • 190 γρ. βούτυρο
  • ζάχαρη αχνη για πασπάλισμα

Για τη ζύμη:

  • 200 γρ. αλευρι
  • 100 γρ. βουτυρο
  • 150 γρ. νερο
  • 10 γρ. ζαχαρη αχνη
  • 5 γρ. αλατι
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:
  • Αναμειγνύουμε ολα τα υλικά μαζι με το χερι ή στο μιξερ για λιγη ώρα, εως οτου το μείγμα γινει ομοιογενές και το διατηρούμε στο ψυγείο.
    Η συνταγη για τη λεμονοπιτα σου ζηταει 400 γρ. ζυμης, οποτε κανε μια δοση απο αυτην, ζυγισε την και αν χρειαζεται (που λογικα θα χρειαζεται) κανεις αλλη μια.

Για τη λεμονόπιτα:

  • Ανοίγουμε τη ζυμη σε φυλλο πάχους 2 χιλιοστων και την τοποθετούμε σε φόρμα "δαχτυλίδι" διαμέτρου 24 και ύψους 4 εκατοστών.
  • Αλέθουμε το αποφλοιωμένο αμύγδαλο σε μορφη σκόνης και το ανακατεύουμε με τη ζάχαρη, τα αυγά, το χυμό απο τα λεμόνια, το ξυσμα και το λιωμενο βούτυρο.
  • Αδειαζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο στους 180οc για 60 λεπτα.
  • Βγάζουμε την τάρτα απο τη φορμα και, αφου κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζαχαρη αχνη. 

Μπορουμε να τη διατηρήσουμε σε δροσερό μέρος (οχι στο ψυγείο) για 3 ήμερες.

Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3010
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 01/06/15 )