Θυμαστε το ‘φοντι’? Το ‘gourmeting’ ειναι κατι αναλογο οπου ο καθε συνδετημονας ψηνει το φαγητο του στο τραπεζι. Ειναι μια ωραια εναλλακτικη του μπαρμπεκιου και γινεται ειτε σε καυτη πετρα, μαντεμι, ειδικη ψηστιερα η ακομη και τοστιερα/ψηστιερα. Οπως στο μπαρμπεκιου φτιαχνουμε διαφορες σαλατες, πιλαφι, σαλτσες κτλ και ετοιμαζουμε το κρεας μας με διαφορες μαριναδες. Προσωπικα λατρευω τις ψητες μελιτζανες και κολοκυθακια και τα σερβιρω, φυσικα ωμα, ελαφρα αλατισμενα με λιγο λαδι στο πλαι.
Ειναι ωραια να εχουμε διαφορετικα ειδη κρεατος και ψαριου. Βαζουμε το ωμο κρεας σε μπωλακια στο τραπεζι μαζι με πιρουνακια για το ωμο κρεας. Τηρουμε σχολαστικα τους κανονες υγειηνης και οταν ο καιρος ειναι ζεστος, καλο ειναι να βυθιζουμε τα μπωλακια με το ωμο κρεας σε παγο για να διατηρουνται κρυα. Ιδεες για μαριναδες Αρνακι σε λεπτουτσικα κοματια
(Πανω αριστερα) - Δεντρολιβανο
- Αλατοπιπερο
- Ελαιολαδο
- Σκορδο
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι και αφηνουμε περιπου δυο ωρες στο ψυγειο. | Κοτοπουλο κομενο σε κομματια
(Πανω δεξια) - Παπρικα σκονη
- Κοκκινο καυτερο πιπερι
- Λιγο καρυ
- Αλατι
- Σταγγιστο γιαουρτι
Ανακατευουμε τα μπαχαρικα σε σκονη με αρκετο γιαουρτι για να γινει μια πολυ σφιχτη αλοιφη. Ανακατευουμε καλα με το κοτοπουλο και αφηνουμε στο ψυγειο μεχρι να το χρειαστουμε. | Ασπρο φιλετο ψαριου
(Κατω αριστερα) (στη φωτογραφια ειναι Victoria bass) - Πολυ ανιθο
- Λεμονι
- Ελαιολαδο
- Αλατι
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι. | Κοτοπουλο κομενο σε κομματια
(Κατω δεξια) - Ελαιολαδο
- Σκορδο
- Μπουκοβο
- Αλατι
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι και αφηνουμε περιπου δυο ωρες στο ψυγειο |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 9070 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |