Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μηλόπιτα Νο.32 παραδοσιακή Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Τετάρτη, 10/06/15
Υλικά:
Για τη ζύμη
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/8 λίτρο νερό
  • 1 αυγό
  • 6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό μήλα Τριπόλεως καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 8 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • για το άλειμμα

Για τη σαντιγί

  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
  • Ζυμώνετε όλα τα υλικά της ζύμης, μέχρι να αποκτήσετε μια ζύμη ελαστική. Την αφήνετε μια ώρα στο ψυγείο. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε όλα τα υλικά της γέμισης.
  • Με τον πλάστη ανοίγετε ένα φύλλο πολύ λεπτό. Το τοποθετείτε σε λαδωμένο ταψί και απλώνετε μέσα τη γέμιση. Διπλώνετε σε κάθε πλευρά το φύλλο προς το κέντρο.
  • Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με λάδι και ψήνετε στους 220° C για 40 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανοίγετε το φούρνο και αλείφετε με λάδι το γλυκό, όταν χρειάζεται.
  • Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σε σαντιγί.

Σερβίρετε τη ζεστή μηλόπιτα με τη σαντιγί.

Αν Θέλετε, μπορείτε να τη συνοδεύσετε και με παγωτό.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4593
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/06/15 )