Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Κοτόπιτα Νο.17 (ανοιχτή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Τρίτη, 09/06/15

Κοτόπιτα ανοιχτή με γραβιέρα, μυρωδικά και φρέσκια σφολιάτα ψυγείου Pillsbury

Εκτέλεση:
  • 1 κομμάτι φρέσκια σφολιάτα ψυγείου Pillsbury
  • 3 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
  • 350 γρ. κοτόπουλο - ψαχνό
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κοτσάνι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 αβγά χτυπημένα
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξερό βασιλικό
  • 1 μεγάλο αβγό χτυπημένο με 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κοτόπουλο,μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ροδίσει ελαφρώς. Το αφαιρούμε, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι, το σέλερι, το σκόρδο, τα αβγά και τη γραβιέρα σε ένα μπολ. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Ρίχνουμε το βασιλικό.
  • Ανοίγουμε το φύλλο της φρέσκιας σφολιάτας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε κύκλο με διάμετρο 32 εκ. Το στρώνουμε σε μια φόρμα για τάρτες. Η φόρμα να έχει διάμετρο περίπου 28 εκ. Το περίσσευμα γύρω-γύρω το στριφογυρίζουμε προς τα μέσα όμορφα για να σχηματίσουμε ένα στεφάνι. Με ένα πιρούνι τρυπάμε ελαφρώς τον πάτο της ζύμης. Απλώνουμε τη γέμιση μέσα. Χτυπάμε το αβγό με την κρέμα και περιχύνουμε το μείγμα από πάνω, έτσι ώστε να πάει παντού.
  • Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 35 λεπτά στον αέρα ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει η σφολιάτα. Τη βγάζουμε, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τη σερβίρουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 4680
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 13/06/15 )