Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γιουβαρλάκια κοτόπουλου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Τετάρτη, 19/08/15
Υλικά
  • 300 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 2 κουτ. της σούπας κουκουνάρι
  • ½ φλιτζάνι ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 αβγό
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 πράσο
  • 2 καρότα
  • 2 κλωναράκια σέλερι
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 ½ λίτρο ζωμός κοτόπουλου
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. της σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. της σούπας κορν φλάουρ
  • λίγη τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  • Χωρίστε τον κρόκο από το ασπράδι και κρατήστε τον στην άκρη για να τον χρησιμοποιήσετε στο τέλος.
  • Βάλτε στον πολυκόπτη το φιλέτο του κοτόπουλου, το κουκουνάρι, τα ψίχουλα του ψωμιού, το ασπράδι του αβγού, λίγο αλάτι και πιπέρι. Πολτοποιήστε το μείγμα και αν είναι αραιό, προσθέστε λίγα ψίχουλα ακόμη.
  • Πλάστε τα γιουβαρλάκια και περάστε τα από το αλεύρι.
  • Καθαρίστε και ψιλοκόψτε το πράσο, τα καρότα, το σέλερι και τα κολοκυθάκια. Βράστε τα με το ζωμό σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε λίγα λίγα κάθε φορά τα γιουβαρλάκια.
  • Βράστε τα σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά.
  • Ανακατέψτε σε μπολ την κρέμα γάλακτος με τον κρόκο που κρατήσατε, το κορν φλάουρ και το χυμό λεμονιού. Ρίξτε το μείγμα στη σούπα, ανακατέψτε και αφήστε σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά και μετά κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Μοιράστε τη σούπα στα πιάτα και γαρνίρετε με τον μαϊντανό και την παρμεζάνα.

Η πολύ καλή αυτή συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1896
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 23/08/15 )