Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Μοσχαράκι με μελιτζάνες
Μοσχαράκι με μελιτζάνες Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από azulini   
Παρασκευή, 21/08/15
Μοσχαράκι με μελιτζάνες
Υλικά
  • 1/2 κούπα λάδι
  • 1 1/2 κιλό κρέας μοσχαρίσιο σε μερίδες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες φρέσκιες ή 400 γρ. κονσέρβας πολτοποιημένες
  • 1 κουταλιά ξύδι (προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1/2 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κιλά μελιτζάνες μακριές
Εκτέλεση
  • Πλύντε και καθαρίστε τις μελιτζάνες. Κόψτε τες σε χοντρές ροδέλες και ετοιμάστε τες, όπως τις ετοιμάζετε για τηγάνισμα.
  • Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά, να κάψει. Ρίξτε και σωτάρετε τα κομμάτια του κρέατος, αναποδογυρίζοντάς τα κατά διαστήματα, να ροδοκοκκινίσουν απ' όλες τις πλευρές. Προς το τέλος ρίξτε το κρεμμύδι και σωτάρετέ το κι αυτό, ώσπου να μαραθεί.
  • Ρίξτε τις ντομάτες, το ξύδι, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και σκεπάστε την κατσαρόλα. Σιγοβράστε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας και να πήξει η σάλτσα. Προσθέστε το μαϊντανό. ΄Ισως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό. Εξαρτάται από το πόσο τρυφερό είναι το κρέας και από το είδος του σκεύους που θα χρησιμοποιήσετε.
  • ΄Οταν το κρέας είναι εντελώς έτοιμο με την απαραίτητη σάλτσα του, τηγανίστε τις μελιτζάνες και ρίξτε τες μέσα σ' αυτό. Ανακατέψτε ελαφρά κι αφήστε το φαγητό να σταθεί 10' επάνω σε χαμηλή φωτιά, πριν το σερβίρετε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4860
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 24/08/15 )