Υλικά: - Μελιτζάνες
- Πατάτες
- Κολοκυθάκια
- 250gr κιμά
- 1 πιπεριά πράσινη
- 2 κρεμμύδία
- ένα ποτηράκι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- τυρί φέτα
- 8 φέτες τυρί gouda
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι και λίγη ζάχαρη
- Σκόρδο σε σκόνη
1η στρώση: Μελιτζάνες: Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες λεπτές, τις αφήνουμε να σταθούν με αλατάκι για 30 λεπτά για να μην τραβηξουν πολύ λάδι, τις αλείφουμε με ελαιόλαδο, ρίχνουμε σκόρδο σε σκόνη και τις στρώνουμε σε ένα σκεύος για το φούρνο. Η στρώση πρέπει να είναι λεπτή (δύο φέτες λεπτές μελιτζάνας η μία πάνω στην άλλη). Ψήνουμε στους 200οC για 20 περίπου λεπτά 2η στρώση: Πατάτες: Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες λεπτές και τις στρώνουμε πάνω από τις μελιτζάνες με τον ίδιο τρόπο. Ρίχνουμε από πάνω λίγο αλατοπίπερο και ψήνουμε για άλλα 20 περίπου λεπτά στους 200οC μέχρι να πάρουν οι πατάτες λίγο χρωματάκι. | | 3η στρώση: Κολοκυθάκια: Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φετούλες. Στρώνουμε πάνω από τις πατάτες τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε γιά άλλα 20 περίπου λεπτά στους 200οC. | | 4η στρώση: Κιμάς: Σοτάρω τον κιμά σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτω τα κρεμμύδια και την πιπεριά ψιλοκομμένα. Μόλις μαραθούν προσθέτω αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και τον πελτέ ντομάτας και αφήνω για λίγο ακόμη στο μάτι της κουζίνας. Τέλος προσθέτω και την τριμμένη φέτα και περιχύνω με αυτό το μίγμα το φαγητό. Από πάνω στρώνω το τυρί gouda και ψήνω στο φούρνο για άλλα 40 περίπου λεπτά στους 170οC. | |
Το φαγάκι αυτό είναι παραλλαγή του μπριάμ σε στρώσεις που είχα δώσει παλαιότερα.Καλή επιτυχία!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (23) | Εμφανίσεις: 21083 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |