Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κακαβιά Νο.03 (Αμοργού) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από zouboulia   
Κυριακή, 23/08/15
Υλικά (για 4 άτομα):
  • 1 κιλό διάφορα ψάρια (σκορπίνα, χάνο, πέρκα, λύχνο)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1/2 λίτρο νερό
  • Αλάτι,πιπέρι
  • Αμοργιανά παξιμάδια
Εκτέλεση
  • Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Βάζετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε το κρεμμύδι που ψιλοκόψατε και το σοτάρετε ελαφρά.
  • Προσθέτετε λίγο φρέσκο πιπέρι, ανακατεύετε και όταν μαραθεί λίγο το κρεμμύδι, ρίχνετε το ξύδι. Αφήνετε να πάρουν μια βράση και ανακατεύετε. Στο στάδιο αυτό αρχίζει να δένει το λάδι με το ξύδι και γίνετε ο ζωμός γαλακτώδης. Προσθέτετε μισό λίτρο νερό και δυναμώνετε λίγο τη φωτιά.
  • Μόλις βράσει το περιεχόμενο της κατσαρόλας, χαμηλώνετε τη φωτιά και αρχίζετε να ρίχνετε μέσα τα ψάρια, από τα πιο σκληρά στα πιο μαλακά (σκορπίνες, λύχνους, πέρκα, χάνους). Συμπληρώνετε με λίγο νερό αν χρειάζεται, ίσα ίσα να σκεπαστούν, ρίχνετε λίγο αλάτι και μισοσκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της για περίπου 10 λεπτά.
  • Όταν ο ζωμός αρχίσει να πήζει, σβήνετε τη φωτιά, βγάζετε ένα ένα τα ψάρια και τα ακουμπάτε σε μια πιατέλα. Σερβίρετε το ζωμό σε βαθιά πιάτα ρίχνοντας μέσα στο καθένα ένα παξιμαδάκι .

Από τα οδοιπορικά του κ. Ηλία Μαμαλάκη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1933
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 26/08/15 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός