Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Blog άρθρα μελών arrow Οι γνήσιες Ιταλικές Πίτσες!
Οι γνήσιες Ιταλικές Πίτσες! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από babakoulina   
Παρασκευή, 28/08/15

Οι γνήσιες Ιταλικές Πίτσες! - ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΟ ΛΑΔΙ:

Είναι μιά πολύ απλή συνταγή όπου περιχύνουμε τη στρογγυλή ζύμη με λάδι και την πασπαλίζουμε με φετούλες σκόρδου πρίν την ψήσουμε. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να προσθέσετε ρίγανη, δεντρολίβανο ή άλλα αρωματικά βότανα αλλα αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου. Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι είναι ιδανικό μετά το ψήσιμο.

- ΠΙΤΣΑ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΑ:

Θεωρείται η πιό κλασσική απο όλες τις πίτσες και γι'αυτό βαφτίστηκε με το όνομα της Νάπολης. Πρώτα από όλα απλώνουμε στην ζύμη μας τις ντοματες (που δεν πρεπει να ειναι υπερβολικα ωριμες) χοντροκομμενες. Πασπαλιζουμε με λιγη ριγανη, μερικα φυλλαρακια βασιλικου πλατυφυλλου (ο βασιλικος να μην πλενεται γιατι χανεται το αρωμα του, προτιμηστε το σκουπισμα με μια πετσετα). Απο πανω ριχνουμε μερικες φέτουλες σκορδο. Περιχυνουμε τα υλικα με λαδι ελιαδ και βαζουμε την πιτσα στον φουρνο. Προσοχη: αφηνουμε ολογυρα ενα περιθωριο ζυμης τουλαχιστον 1 εκ. η και λιγο περισσοτερο. Κατα το ψησιμο, το περιθωριο αυτο φουσκωνει και δεν αφηνει τα υλικα να ξεχειλισουν. Επισης η ντοματα μπορει να ειναι κομμενη σε φετουλες. Σημασια εχει να την ανοιξουμε για να αφαιρεσουμε τα σπορια και να τη στιψουμε γιατι το νερο της ντοματας δεν αφηνει την πιτσα να ψηθει σωστα.

- ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ:

Ειναι μια απο τις πιο απλες πιτσες. Η ζυμη πρεπει να ειναι παρα πολυ λεπτη. Τη σκεπαζουμε με ντοματα κομμενη σε φετουλες και την πασπαλιζουμε με βασιλικο ψιλοκομμενο η σε ολοκληρα φυλλαρακια. Την περιχυνουμε με ελαιολαδο, προσθετουμε λιγο αλατι και πιπερι και την βαζουμε κατευθειαν στο φουρνο.

Οι γνήσιες Ιταλικές Πίτσες! - ΠΙΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ:

Σκεπαζουμε την ζυμη με φετουλες απο ντοματα η ντοματα περασμενη απ'το μυλο, μοτσαρελα κομμενη σε πολυ μικρες φετουλες (αντι για μοτσαρελα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε ενα αναλατο τυρι που να λιωνει στο ψησιμο παραμενοντας μαλακο), βασιλικο πλατυφυλλο, και λιγο αλατι. Τελος, περιχυνουμε ολα τα υλικα με καλο λαδι ελιας. Πολλοι αντι βασιλικο χρησιμοποιουν ριγανη αλλα η αρχικη μαργαριτα, το 1889, ηταν με βασιλικο.

- ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙ:

Πανω απο την ζυμη απλωνουμε κρεμμυδι τριμμενο η ψιλοκομμενο. Πασπαλιζουμε το κρεμμυδι με πεκορινο τριμμενο ωστε να καλυφτει εντελως. Περιχυνουμε με ελαιολαδο και βαζουμε την πιτσα στο φουρνο. Μολις ψηθει η πιτσα μπορουμε να προσθεσουμε και λιγο πιπερι που της παει πολυ. Αντι πεκορινο μπορουμε να χρησιμοποιησουμε καποιο αλλο πικαντικο τυρι, πολλοι το αλλαζουν με την παρμεζανα αλλα η γευση γινεται απαλοτερη απο οτι πρεπει.

- ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ:

Ψηνουμε στο φουρνο τις πιπεριες, τις ξεφλουδιζουμε και τις κοβουμε σε λουριδες. Πανω στην ζυμη απλωνουμε την ντοματα κομμενη σε φετες (παντα με τον τροπο που ειπαμε πιο πριν). Συνεχιζουμε απλωνοντας τις πιπεριες, μετα αλατιζουμε ελαφρια και βαζουμε την πιτσα στον φουρνο. Προτου την σερβιρουμε την πασπαλιζουμε με φρεσκοτριμμενο πιπερι. Αυτη η πιτσα τρωγεται πολυ ζεστη και τραγανιστη.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 9288
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 19/12/79 )