Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μήλα τηγανιτά Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από nababy   
Παρασκευή, 28/08/15
Μήλα τηγανιτά
Υλικά
  • 4 γερά μήλα (τύπου στάρκεν, ή Ζαγοράς)
  • 4 κουταλιές σούπας ρούμι
  • Καλαμποκέλαιο
  • Σκούρα ζάχαρη σε κόκκους

Για το κουρκούτι:

  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • 1 κουτάλι σούπας ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ½ ποτήρι μπύρα
  • 2 αυγά
  • 30 περίπου γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση
  • Καθαρίστε τα μήλα και αφαιρέστε με προσοχή το κέντρο τους με τα κουκούτσια (με το ειδικό εργαλείο ή με ένα λεπτό και κοφτερό μαχαιράκι).
  • Τα κόβετε σε στρογγυλές φέτες (ροδέλες) και τις βάζετε σε μια πιατέλα, που έχετε ρίξει λίγο από το ρούμι και μετά τις ραντίζετε από πάνω με το υπόλοιπο ρούμι.
  • Σε ανάλογη κούπα ανακατεύετε το αλεύρι με την σκούρα ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε στη συνέχεια τα αυγά με την μπύρα και «δουλέψτε» το σε μίξερ, μέχρις ότου ανακατευθούν καλά και γίνουν ένα ομοιογενές και απαλό μείγμα.
  • Λιώστε το βούτυρο (χωρίς να καεί) και ανακατέψτε το κι αυτό στο μείγμα. Ζεστάνετε το καλαμποκέλαιο στους 180 βαθμούς περίπου και βουτώντας προηγουμένως τα κομμάτια των μήλων στο μείγμα (κουρκούτι) τηγανίστε τα ώσπου να ροδίσουν. Τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας-απορροφητικό να στραγγίσουν για λίγο.

Τα σερβίρετε ζεστά, σε πιατέλα, πασπαλίζοντας με κόκκους σκούρας ζάχαρης ή ζάχαρη άχνη


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1899
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 30/08/15 )