Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Ζαμπονοτυρόπιτα ξεσκέπαστη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 58
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 10/07/07
Ευρετήριο άρθρου
Ζαμπονοτυρόπιτα ξεσκέπαστη
Σελίδα 2

p1010119_400

Υλικά:

  • 400 γρ φέτα χοντροκομμένη
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • Λίγο τριμμένο κίτρινο τυρί(οτιδήποτε θέλετε)
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα γάλα φρέσκο
  • 1 κούπα αλεύρι
  • 2 κουταλάκια μπέικιν παουντερ
  • Λίγο πιπέρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Ζαμπόν σε κομματάκια ή παριζακι σε κυβακια
  • Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε πολύ καλά τα εξής υλικά: φέτα, γιαούρτι, αυγά, γάλα, λίγο ελαιόλαδο,το τριμμενο τυρι και το πιπεράκι Ρίχνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και το προσθέτουμε στο μείγμαΡίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο πυρέξ ή στο ταψάκι μας (όχι μεγάλο ταψί) και πασπαλίζουμε με αρκετή τριμμένη φρυγανιά ρίχνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε ξανά με τριμμένη φρυγανιά Ψήνουμε την πίτα στους 180 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 40` (εξαρτάται από τον φούρνο μας. Η πίτα πρέπει να φουσκώσει και να ροδίσει). Σε αυτή την πιτουλα μπορείτε να προσθέσετε και ότι άλλο θέλετε σκέτη με τυρί και ανηθο,μανιταρια πιπεριά.

Καλή επιτυχία
Προσθήκη ως Αγαπημένο (126) | Εμφανίσεις: 83240
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (22)
1. 10-07-2007 21:13
 
Πολυ καλη συνταγη μου φαινεται, θελω πολυ πολυ να την δοκιμασω. Θα μπορουσες. μονο, να μου πεις ποσα γραμμαρια γιαουρτι ειναι τα δυο κεσεδακια?-Ευχαριστω πολυ
 
Melenia
2. 07-12-2007 01:27
 
400 στην Ελλάδα, από 200 gr το κεσεδάκι. Μελένια πως λέγεται το blog σου με τα υπέροχα keik (εάν είσαι η Μελένια του hungry4hungry :roll )
 
3. 11-07-2007 10:27
 
ευχαριστω πολυ λυδια που απαντησες εγκαιρα στη μελενια ναι μελενια μου 400γρ ειναι το γιαουρτι. 
ελπιζω να την δοκιμασεις συντομα ειναι και πολυ ευκολη θελει το πολυ 10 λεπτα να ετοιμασεις το μειγμα και μετα φουρνο.απλα να πω οτι αυτο που θα βαλετε στο πυρεξ ειναι ενας χυλος στην ουσια μην τρομαξετε στο τελος θα εχει γινει μια νοστιμοτατη πιτουλα.
 
margarita79
4. 29-08-2007 11:52
 
Η συνταγή είναι καταπληκτική. Εγώ το μόνο που κάνω είναι ότι αντικαθιστώ το αλεύρι και το μπαικιν με μία κούπα νιφάδες πουρέ. Η διαφορά είναι μεγάλη γιατί η πίτα γίνεται σαν σουφλέ.
 
LENA
5. 06-02-2008 10:44
 
Λοιπόν Μαργαρίτα την έφτιαξα και ήταν πολύ καλή μόνο που έπρεπε νά βάλω περισσότερο ζαμπόν ή εστω λίγο αλατάκι γιατί ήταν κάπως ανάλατη...δεν σκέφτηκα να δοκιμάσω την γέμιση προτού να την ψήσω..Μπράβο..
 
ATA
6. 06-02-2008 11:46
 
artemιs χαιρομαι που σου αρεσε δεν αναφερω αλατι γιατι συνηθως δε χρειαζεται η φετα και το ζαμπον ειναι αρκετο βεβαια αν η φετα δεν ειναι πολυ πικαντικη ισως θελει λιγο .αυτο εξαρταται βεβαια και απο τα γουστα. φιλια
 
margarita79
7. 06-02-2008 23:05
 
Στα υλικά αναφέρεις τυρί τριμμένο ενώ στην εκτέλεση δεν το αναφέρεις. Που το χρησιμοποιείς; Μήπως απο πάνω με την φρυγανιά;
 
EYHKOYK
8. 07-02-2008 10:34
 
εχεις απολυτο δικιο το διορθωσα και στη συνταγη απλα το ανακατευεις μαζι με ολα τα υπολοιπα υλικα.γενικα αυτη η πιτουλα δεν ειναι και τοσο 'αυστηρη' στα υλικα και στην εκτελεση και απο πανω να το εβαζες ....φανταζομαι.. δεν το εχω κανει βεβαια οτι θα γινοταν εξισου καλο.
 
margarita79
9. 18-02-2008 23:05
 
πολυ καλη εμπνευση και ευκολη στην παρασκευη της.
 
EVA
10. 19-02-2008 22:07
 
Δεν την έκανα αλλά την έφαγα. Θα προτιμούσα η ζύμη να είναι πιο κοντα σε ψωμί, πιο τραγανη (μήπως θέλει περισσότερο αλεύρι;). Μοιαζει με γέμιση χωρίς φύλλο. Συγνωμη για την κριτική απο έναν απλό φαγά Μαργαρίτα αλλά κι εμεις κάπου πρέπει να λέμε τον "πόνο" μας.
 
THANOS
11. 19-02-2008 23:08
 
θανο μου οι ποσοτητες ειναι σιγουρα αυτες μηπως απλα δε σας ψηθηκε οπως επρεπε?μηπως ηθελε στο φουρνο σας λιγο περισσοτερο ψησιμο η πιο δυνατο φουρνο ή αερα?εμενα παντως γινεται εξωτερικα αρκετα τραγανη και μεσα πολυ αφρατη.αν ψαχνεις ομως κατι σαν ψωμι οπως λες τοτε σιγουρα η πιτα αυτη δεν ειναι αυτο που ζητας.καθε σχολιο ειναι ευπροσδεκτο περι ορεξεως...φιλια
 
margarita79
12. 22-02-2008 21:54
 
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ ΜΟΥ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΙΑΞΩ ΤΗΝ ΖΑΜΠΟΝΟΤΥΡΙΠΙΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΝ ΤΗΝ ΠΕΤΥΧΑ :upset :zzz
 
KALLIOPH
13. 27-02-2008 22:47
 
EYΠΕΙΘΩΣ ΑΝΑΦΕΡΩ! Έκανα τη μισή δόση σε μικρό πυρεξάκι. Έβαλα ανθότυρο, μαϊντανό, λίγι φετούλα, δυόσμο, αλατοπίπερο, αυγά, όλα όπως τα αναφέρεις και μια χούφτα γεμάτη κίτρινο τυρί τριμμένο! Να αναφέρω, ότι θέλει καλό λάδωμα το ταψί και μπόλικη φρυγανιά για να γίνει τραγανή, όπως συμβουλεύεις κι εσύ. Δυστυχώς εμένα μου ξέφυγε το πιπέρι αλλά... μικρό το κακό. Ευχαριστώ!
 
Ranja
14. 05-03-2008 13:36
 
μολις την εβγαλα απο το φουρνο :upset :upset :upset μυρσι ολο το σπιτι εβλα και ψιλοκομμενη κοκινη πιπερια τελεια :zzz :zzz
 
sgrav
15. 24-04-2009 16:07
 
την εφτιαξα μολις τωρα η φρυγανια απο πανω θελει λαδι.γιατι δεν εχει κανει κρουστα
 
nitsa2009


Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 06/05/10 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός