Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Dukan PV - Μουσακάς Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από dukandiet   
Πέμπτη, 10/09/15

Κατάλληλη από τη φάση 2 της δίαιτας Ντουκάν

 Υλικά
  •  3 μελιτζάνες
  • 3 κολοκύθια
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • μισό πράσο
  • αλάτι και πιπέρι

Για τον κιμά

  • 250gr μοσχαρίσιος κιμάς χαμηλών λιπαρών
  • λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας Ντουκάν κέτσαπ ή 2 κουταλιές ψιλοκομμένη ντομάτα
  • μοσχοκάρυδο
  • γαρύφαλο
  • κανέλα
  • αλάτι και πιπέρι

Για τη κρέμα τύπου μπεσαμέλ

  • 1 αυγό
  • 100ml γάλα χαμηλών λιπαρών
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πίτουρο βρώμης
  • μοσχοκάρυδο
  • γαρύφαλλο
  • κανέλα
  • αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες, τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για τουλάχιστον μισή ώρα και τα στραγγίζουμε προσεκτικά. Preheat the oven in low to medium temperature (120 degrees).
  • Κόβουμε τις ντομάτες, το πράσο και το κρεμμύδι και τα τοποθετούμε σε χαρτί ψησίματος αφού το ψεκάσουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν αρκετά.
  • Τώρα θα φτιάξουμε τον κιμά. Ψεκάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, σκουπίζουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Το σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά να κιτρινίσει και προσθέτουμε τον κιμά. Ανεβάζουμε σε μέτρια τη φωτιά και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας για 7-10 λεπτά. Προσθέτουμε την κέτσαπ ή την ψιλοκομμένη ντομάτα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα μικρό πυρίμαχο ταψάκι βάζουμε τα υλικά μας σε στρώσεις. Πρώτα τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τις ντομάτες, το πράσο και το κρεμμύδι. Καλύπτουμε με τον κιμά και αρχίζουμε να φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Στο ίδιο αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το γάλα, το αυγό και το πίτουρο βρώμης και ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι) και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για ακόμα 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές γιαούρτι, καλύπτουμε με την κρέμα τον κιμά στο ταψάκι μας και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά (220 βαθμούς) για 30-45 λεπτά μέχρι η κρέμα να ροδίσει. Η συνταγή είναι για 4 μερίδες και τρώγεται ζεστό!

 

http://dukan-easy-recipes.blogspot.gr/2015/09/greek-moussaka-dukan-style.html για φωτό σχετικά με τον τρόπο παρασκευής


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 1580
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 13/09/15 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός