Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ειδική κατηγορία - Διαίτης arrow Dukan PV - Φριτάτα με μανιτάρια και σπανάκι
Dukan PV - Φριτάτα με μανιτάρια και σπανάκι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από dukandiet   
Τρίτη, 15/09/15

Μία αρκετά εύκολη και πολύ νόστιμη φριτάτα λαχανικών χωρίς καθόλου λιπαρά.

Υλικά
  • 250 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα μανιτάρια
  • 100 γρ. απανάκι
  • μισό πράσο
  • 3 πράσινα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • μισή κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο άνιθο
  • μισή κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • λίγο θυμάρι φρέσκο ή ξερό
  • 3 αυγά
  • 225 γρ. τυρί cottage (χρησιμοποίησα dirollo 2,2% λιπαρά)
  • 1 & 1/2 κουταλιές της σούπας πίτουρο βρώμης
  • αλάτι και πιπέρι 
Εκτέλεση
  • Ψεκάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο, σκουπίζουμε και προσθέτουμε το φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και το πράσο. Τα σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανεβάζουμε σε μέτρια τη φωτιά και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 ακόμα λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε τον άνιθο, μαϊντανό ακόμα λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι. Αποσύρουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς. Σε ένα μπωλ βάζουμε τα αυγά, το πίτουρο βρώμης, το τυρί, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα λαχανικά μας, ξανά ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα σιλικόνης. Το 27,5εκ. x 14εκ. x 6εκ. είναι ιδανικό για αυτή τη δοσολογία. Ψήνουμε στο φούρνο για 20 περίπου λεπτά, αφήνουμε τη φριτάτα μας να κρυώσει για ένα τέταρτο περίπου και ξεφορμάρουμε.

Bon appetit!

Εδώ έχω αναλυτικά με φώτος όλη τη συνταγή.
http://dukan-easy-recipes.blogspot.gr/2015/09/mushroom-and-spinach-frittata.html


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3992
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 18/09/15 )