Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπισκότα αλμυρά με ελιές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Κυριακή, 20/09/15
Υλικά :
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml λιωμένο βούτυρο (ανάλατο)
  • 100 ml χλιαρό νερό
  • 375 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • λίγο ξερό δυόσμο
  • 6 κουταλιές σούπας ελιές Καλαμών ροδέλες
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε σε λεκάνη το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη, το αλάτι και το δυόσμο και ανακατεύουμε.
  • Σε άλλη λεκάνη βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι. Ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο-λίγο και το νερό ώστε η ζύμη μας να γίνει μαλακή. Τέλος προσθέτουμε και τις ελιές και ζυμώνουμε για τουλάχιστον 5 λεπτά.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφού τη βάλουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, φτιάχνουμε με κουπ πατ στρογγυλά μπισκότα πάχους 1 εκ. Τα αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με αυγό και λίγο γάλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25-28 λεπτά.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3009
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 24/09/15 )