Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Μπισκότα και Κουλούρια arrow Αλμυρά Τσατάλια (πολίτικα κουλουράκια)
Αλμυρά Τσατάλια (πολίτικα κουλουράκια) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 35
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Τρίτη, 10/07/07
p1010111_400
Υλικά:
  • 1 γιαούρτι(παρα 1 κ.σουπας)
Με τον κεσέ του γιαουρτιού μετράμε:
  • 1 κεσές(του γιαουρτιού) βιταμ
  • 1 κεσές καλαμποκέλαιο
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κ.γ μαχλεπι (προααιρετικα αλλα του παει πολυ)
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
  • 1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
  • Αλεύρι όσο σηκώσει ώστε να γίνει ζύμη που να πλάθετε
  • Προαιρετικα: σουσαμι ή μαύρο σουσάμι ή γλυκάνισο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βιταμ με το λάδι και το ασπράδι.
Προσθέτουμε το γιαούρτι μας και σιγά σιγά όλα τα άλλα.
Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι τόσο ώστε να γίνει η ζύμη σφιχτή και να πλάθετε
Φτιάχνουμε σχεδιακια ή πλάθουμε με το χέρι και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή γλυκάνισο αν θέλουμε.
Τα αλείφουμε με τον κρόκο.
Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς (ανάλογα και το φούρνο σας) μέχρι να ροδίσουν.

Προσοχή:

Όταν τα βγάλετε από το φούρνο μη βιαστείτε να πείτε ότι είναι άψητα μέσα όσο περναει η ώρα αυτά σκληραίνουν

Καλή επιτυχία

Προσθήκη ως Αγαπημένο (65) | Εμφανίσεις: 77433
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (12)
1. 10-07-2007 13:39
 
ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΣ ΑΛΜΥΡΑ ?
 
LITSA5
2. 10-07-2007 13:51
 
τα κουλουρακια αυτα ειναι πολιτικη συνταγη και λεγονται τσαταλια ειναι κατι σαν τα μπατον σαλε αλλα οχι τοσο αλμυρα.σιγουρα ομως δεν ειναι γλυκα εχουν μια πολυ ιδιαιτερη γευση.αν θελετε βεβαια μπορειτε να προσθεσετε και τριμμενο τυρι ή να τα πασπαλισετε με τυρι εγω τα κανω σκετα και γινονται αναρπαστα
 
margarita79
3. 01-09-2007 22:24
 
Μαργαρίτα μου εκανα τα κουλουράκια σου κανονικά μπατο σαλέ προσθέτοντας 1 κεσέ παρμεζάνα τριμμένη και έγιναν φοβερά ωραία εύγευστα και εμφανίσιμα. 
Δοκίμασέ τα έτσι!!!
 
litsa5
4. 02-09-2007 15:37
 
το ξερω λιτσα μου οτι και με τυρακι γινονται τελεια αλλα την επομενη φορα θα σου προτεινα να τα κανεις οπως ακριβως τα γραφω χωρις το τυρι και θα με θυμηθεις.η συνταγη ειναι παραδοσιακα πολιτικη και τα τσαταλια ειναι σημα κατατεθεν.παντως χαιρομαι που σου αρεσε και σου πετυχε η συνταγουλα.
 
margarita79
5. 22-01-2009 22:00
 
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΤΟ ΒΙΤΑΜ  
ΜΠΟΡΩ ΤΟ ΒΙΤΑΜ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΩ ΜΕ ΛΑΔΙ;ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ 
 
:roll
 
Bigmama
6. 22-01-2009 22:23
 
νομιζω πως οχι bigmama..εχω την εντυπωση οτι θα βαραινει αρκετα τη ζυμη...ασε που θα αλλαξει εντελως η γευση...εγω παντως δεν το εχω κανει και δε μπορω να σου απαντησω με βεβαιοτητα..  
αν παλι το δοκιμασεις μου λες... 
καλη επιτυχια
 
margarita79
7. 06-11-2010 14:00
 
Εγώ προτού τα βάλω στο φούρνο τα παρπαλίζω με τριμμένο κεφαλοτύρι - άλλο πράγμα λέμε!!!! :zzz
 
linmak88
8. 11-11-2010 13:59
 
Μαργαρίτα να σε ρωτήσω, το βιτάμ πρέπει να είναι λιωμένο ή πολύ μαλάκο απλά? Και 2ον, αν θελήσω να κάνω τη ζύμη με κούπ πατ σε σχεδιάκια, πρέπει το φύλλο που θα ανοίξω να είναι χοντρό?  
Φαίνονται θαυμάσια πάντως!!! :zzz :zzz  
Μόλις τα κάνω θα επιστρέψω με τις εντυπώσεις μου!!!!
 
Constance
9. 11-11-2010 14:42
 
Το βιταμ να ειναι σοφτ και απλα εκτος ψυγειου. 
Με κουπ πατ το φυλλο να ειναι περιπου ενα δαχτυλο παχος... 
Κανονικα τα τσαταλια εχουν αλλο σχημα.. δυο μπαστουνακια ενωμενα που μοιαζουν με χαμογελο...αλλα χαρην συντομιας μπορεις να τα κανεις και με κουπ πατ οπως εγω.
 
margarita79
10. 12-11-2010 14:40
 
Σ'ευχαριστώ Μαργαρίτα μου για την άμεση απάντηση!!! Θα τα κάνω μάλλον την κυριακή το απόγευμα και θα σου πω!!!
 
Constance
11. 27-11-2010 16:27
 
Έχουμε ξετρελαθεί οικογενειακώς με αυτά τα κουλουράκια! Είναι Τ Ε Λ Ε Ι Α :eek :eek
 
soultana
12. 28-11-2010 15:32
 
Χαιρομαι!Και ο μικρος μου ξετρελενεται!Σε ευχαριστω πολυ!
 
margarita79

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 15/10/10 )