Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Γαριδοπίλαφο Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από aga   
Τετάρτη, 30/09/15

Ένα απλό και πανεύκολο στην παρασκευή του πιάτο.

Και συν τοις άλλοις ...εξωφρενικά νόστιμο...

Υλικά
  • 600 γρ. γαρίδες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 κούπες τσαγιού νερό
  • 1 κούπα τσαγιού ρύζι καρολίνα (Υποχρεωτικά)
  • Λάδι
  • Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
  • Αφού καθαρίσουμε τις γαρίδες (αφαιρούμε το έντερο από την πλάτη τους) και τις ξεπλύνουμε , τις τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα μαζί με το κρύο νερό. Τις αφήνουμε να πάρουν μία βράση (μέχρι να κοκκινίσουν, δεν θέλουν πολύ βράσιμο) και τις βάζουμε σε μια πιατέλα, ενώ το ζουμί τους το ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ.
  • Κατόπιν, ψιλοκόβουμε στο μούλτι το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο λάδι με το αλάτι και το πιπέρι. (ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Πρέπει να καραμελώσει: αυτό είναι και το μυστικό της επιτυχίας της εν λόγω συνταγής). Αφού ροδοκοκκινίσει λοιπόν το κρεμμύδι, ρίχνουμε το γαριδόζουμο και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και αφού κοχλάσει ΜΕ το ρύζι σκεπάζουμε με πετσέτα, σβήνουμε τελείως τη φωτιά και το καπακώνουμε. Μετά από 20-25' είναι έτοιμο.

Τοποθετούμε το ρύζι στην πιατέλα που έχουμε βάλει τις γαρίδες και σερβίρουμε.

Δεν αφαιρούμε ποτέ τα κεφάλια, γιατί αυτά, και το καλά σοταρισμένο κρεμμύδι είναι που χαρίζουν στο πιλάφι όλη τη νοστιμιά του.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 1160
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 03/10/15 )