Υλικά :
- 1 πακέτο μακαρόνια Νο10
- 1 κρέμα γάλακτος 500 ml
- 250 γραμ. μπέικον ψιλοκομμένο
- τριμμένη γραβιέρα (περίπου 4 κ.σ.)
- τριμμένη παρμεζάνα
- 1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο
- πάπρικα ή κοκκινοπίπερο προαιρετικά
Εκτέλεση :
Βράζουμε τα μακαρόνια ώστε να είναι al dente. Σε μια μικρή κατσαρόλα σωτάρουμε ελαφρά (προσοχή να μην ξεροψηθεί) το μπέικον με το βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα, αν χρειάζεται λίγο αλάτι και προαιρετικά την πάπρικα ή το κοκκινοπίπερο. Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε τα μακαρόνια με λίγο βούτυρο σε κατσαρόλα και φροντίζουμε να μείνουν ζεστά. Μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την προσθέτουμε στα μακαρόνια σιγά σιγά ανακατεύοντας διαρκώς. Σερβίρουμε αμέσως με αρκετή παρμεζάνα τριμμένη. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (15) | Εμφανίσεις: 20713 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |