Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Ζυμαρικά arrow Καρμπονάρα με μανιτάρια ala creme
Καρμπονάρα με μανιτάρια ala creme Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από azulini   
Τρίτη, 13/10/15
Υλικά (για 2 άτομα):
  • 1,5 πακέτο τορτελίνι με γέμιση τυρί
  • 1 κρέμα γάλακτος (1 ποτήρι)
  • Μαγιονέζα(5 κουταλιές σούπας)
  • Ζαμπόν (10 φετούλες)
  • Μπέικον (10 φετούλες)
  • Μανιτάρια (Όσα προτιμάτε)
  • Γκούντα Ολλανδίας 400 γραμμάρια
  • 2 Πήλινα για τον φούρνο
Εκτέλεση
  • Κόβουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τη φλούδα και τους κολοκυθόσπορους και τρίβουμε την ψίχα στον τρίφτη, στο μεσαίο πάχος κοπής.
  • Τρίβουμε τη φέτα σε μικρά κομματάκια, με πιρούνι, ή την ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.
  • Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά, ρίχνουμε το αλάτι, τη φέτα, το λάδι, το ρύζι και στο τέλος την τριμμένη κολοκύθα.
  • Αφού ανακατέψουμε καλά, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το βούτυρο. Το μείγμα είναι έτοιμο.
  • Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα φύλλα (3 έτοιμα ή 2 χειροποίητα) και ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα, να μην συγκεντρωθεί σε ένα σημείο το παχύρρευστο και σε άλλο το ρευστό. Στη συνέχεια στρώνουμε πάνω από το μείγμα ένα φύλλο, λαδώνουμε και γυρνάμε τα περισσεύματα από όλα τα φύλλα πάνω του. Τέλος καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, ρίχνουμε πάνω τους λίγο βούτυρο και λίγο λάδι και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 50 λεπτά περίπου.
  • Αν χρειαστεί καλύπτουμε προς το τέλος του ψησίματος το ταψί με αλουμινόχαρτο (αν αρπάξουν τα φύλλα).

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3458
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 15/10/15 )