Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Λυχναράκια Κρήτης Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από qabak   
Πέμπτη, 22/10/15
Υλικά
Για την γέμιση
  • 2 κιλά μυζήθρα γλυκιά
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 4 κουταλιές μέλι
  • 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
  • 1 1/2 κουταλιά κανέλα
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκους αυγών διαλυμένους σε λίγο νερό

Για τη ζύμη

  • 2 κιλά μαλακό αλεύρι
  • 2 ποτήρια λάδι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 650 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 5 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. μαγιά φούρνου
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
Εκτέλεση
  • Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα, προσθέτετε λίγο αλεύρι και αφήνετε το προζύμι να "ανέβει".
  • Χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη σ'ένα μπολ. Προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, το αλάτι, το γιαούρτι και το προζύμι. Τα ζυμώνετε όλα μαζί και προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι, συνεχίζοντας το ζύμωμα. Αφήνετε το ζυμάρι να φουσκώσει για λίγο μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση.
  • Περνάτε τη μυζήθρα από το μύλο των λαχανικών. Προσθέτετε 2 κρόκους αυγών, τη βανίλια, το μέλι, το ξύσμα, 1/2 κουταλιά κανέλα και το βούτυρο και ανακατεύετε το μίγμα. Ρίχνετε σταδιακά τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
  • Ανοίγετε το ζυμάρι σε φύλλο μέτριο και το κόβετε σε στρογγυλά φυλλαράκια. Παίρνετε με ένα υγρό κουταλάκι γέμιση και τη βάζετε στο κέντρο του κάθε φύλλου. Σχηματίζετε λυχναράκια "τσιμπώντας" τη ζύμη γύρω - γύρω. Αλείφετε τα καλιτσούνια με τους 2 κρόκους, αφού τους χτυπήσετε, και τα πασπαλίζετε με κανέλα.
  • Τοποθετείτε τα καλιτσούνια σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 799
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 26/10/15 )