Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μυζηθροπιτάκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από kabmaria   
Πέμπτη, 29/10/15
Υλικά
  • 3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • ½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • Αλεύρι τόσο όσο χρειάζεται για να είναι η ζύμη μαλακιά. Χρησιμοποιούμε αρκετό αλεύρι όταν ανοίγουμε το φύλλο με τον πλάση, για να γίνει ανθεκτικό και να μην κολλά στο άνοιγμα, αφού θα προσπαθήσουμε να γίνει πολύ λεπτό.
  • 250γρ. μυζήθρα
Εκτέλεση
  • Μαλάσσουμε τη μυζήθρα με λίγη κανέλα. Βάζουμε τη μυζήθρα (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού) πάνω στο φύλλο που έχουμε ανοίξει σε αποστάσεις, και σκεπάζουμε από πάνω με ένα άλλο φύλλο που έχουμε είδη φτιάξει.
  • Πατάμε ελαφριά με το χέρι για να ακουμπήσουν καλύτερα τα δύο φύλλα-ζυμάρια. Με ένα ποτήρι κόβουμε τα πιτάκια προσπαθώντας να μένει η μυζήθρα στο κέντρο.
  • Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις ροδίσουν από τη μια μεριά τα γυρνάμε και από την άλλη.

Τα μυζηθροπιτάκια σερβίρονται με μέλι και συνοδεύουν τσικουδιά.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2061
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 02/11/15 )