Έχει υποβληθεί από fabiulus
|
Σάββατο, 31/10/15 |
Υλικά Για το φύλλο:
- ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλιές λάδι
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό.
Για τη γέμιση:
- 1 ½ κιλό πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 ½ κιλό κολοκύθια κομμένα επίσης σε ροδέλες
- 1 κιλό μυζήθρα
- 200 γρ. τυρί κασέρι τριμμένο
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 2 αυγά
- 1 νεροπότηρο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1 ποτήρι γάλα
- 4 κουταλιές στάκα
- αλάτι, πιπέρι
- σουσάμι για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση: - Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε πολύ καλά το αλεύρι, με το νερό, το λάδι, το αλάτι και το κρασί.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε για μισή περίπου ώρα. Έπειτα, τη χωρίζουμε σε δυο μέρη και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε δυο φύλλα.
- Σ' ένα λαδωμένο ταψί τοποθετούμε το ένα φύλλο.
- Απλώνουμε σε στρώσεις τις πατάτες, τα κολοκύθια και τη μυζήθρα. Κάθε στρώση την πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, αλεύρι και κασέρι.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τη στάκα και ρίχνουμε κι αυτό το μείγμα από πάνω.
- Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο, το αλείφουμε με λίγο λάδι και το πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
- Το χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια και το ψήνουμε (σε προθερμασμένο φούρνο) στους 180 βαθμούς για 1 - 1 ½ ώρα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2967 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 04/11/15 )
|