Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σάμαλι Πολίτικο α λα κρεμ Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 5
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 28/10/15

Σάμαλι
Σιροπιαστό με άρωμα μαστίχας και κρέμα ζαχαροπλαστικής πασπαλισμένη με κανέλα ΓΙΑΜ ΓΙΑΜ!

Αλλοι το λενε πολίτικο Θεσσαλονίκης.

Υλικά συνταγής

Για τη βάση:

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 250 ml φρέσκο γάλα
  • 1/2 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ. μαστίχα κοπανισμένη

Για το σιρόπι:

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
Για τη κρέμα:
  • 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής για μιλφέϊγ
  • 600 ml γάλα (ή όσο αναφέρει η συσκευασία κρέμας ζαχαροπλαστικής προτίμησής σας)
  • κανέλα για πασπάλισμα
Πως γίνεται:
  • Τοποθετούμε λαδόκολα σε ένα ταψάκι 32 εκ. ή 25 Χ 33 εκ.1. ή βουτυρώνουμε
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς

Για τη βάση:

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, το μπέικιν πάουντερ και το γάλα με τη σόδα και τα χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν πλήρως.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ταψάκι, το στρώνουμε με μια μαρίζ και το ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 30′. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι:

  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 8′ (από τη στιγμή που θα έλθει σε σημείο βρασμού)
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά και όπως είναι καυτό περιχύνουμε τη κρύα βάση.
  • Αφήνουμε τη σιροπιασμένη βάση να απορροφήσει καλά το σιρόπι και να κρυώσει.

Για τη κρέμα:

  • Χτυπάμε στο μίξερ 5′ το περιεχόμενο της κρέμας ζαχαροπλαστικής για Μιλφέϊγ με το απαιτούμενο γάλα στη συσκευασία και όταν γίνει μια πηχτή κρέμα την απλώνουμε πάνω στη βάση.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει τουλάχιστον 1 ώρα πριν σερβίρουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 4470
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 15-11-2015 12:35
 
Το έφτιαξα και είναι πραγματικά υπέροχο!
 
Lily74
2. 15-11-2015 17:54
 
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΒ ΛΙΛΗ ΜΟΥ. ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ? ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ, ΕΓΩ ΜΠΑΙΝΩ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΡΑΒΗΓΜΑΤΑ ΚΑΘΕ 5 ΜΗΝΕς ΜΕ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟ 1ΟΗΜΕΡΟΥ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ 1Η ΜΟΥ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΟΥ...ΔΝ ΒΛΕΟΠΩ ΚΑΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ...! ΓΙΛΑΚΙΑ!
 
pastaflora
3. 16-11-2015 09:32
 
Το γλυκό αυτό είναι εύκολο και υπέροχο κυρία Αρετή.  
Περαστικά σας. Να 'στε καλά!
 
Lily74

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 01/11/15 )