Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ψαρόσουπα στη γάστρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 3
Έχει υποβληθεί από voula   
Δευτέρα, 02/11/15
Ψαρόσουπα στη γάστρα

Ένας τρόπος να κάνουμε εύκολα και γρήγορα το ψάρι μας. Γίνεται πολύ νόστιμο. Δοκιμάστε το, η γεύση του θα σας ενθουσιάσει. Γίνεται με φρέσκο ή κατεψυγμένο ψάρι κατάλληλο για σούπα. Το έχω κάνει και με ψάρι φιλέτο και γίνεται επίσης πολύ καλό.

Υλικά
  • 1-2 ψάρια για σούπα (εγώ χρησιμοποίησα 2 σκορπίνες φρέσκιες)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1-2 καρότα
  • 4-5 πατάτες
  • 1 λεμόνι το χυμό
  • σέλινο
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι (προαιρετικά)
  • 1 πιπεριά κομμένη στη μέση (προαιρετικά)
  • ½ κούπας λάδι
  • ½ κούπας νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Ψαρόσουπα στη γάστρα
  • Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας όπως θα τα κόβαμε για την ψαρόσουπά μας.
  • Τα βάζουμε στο κάτω μέρος της γάστρας και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Πάνω βάζουμε το ψάρι στο οποίο έχουμε βάλει αλάτι και πιπέρι και μέσα στην κοιλιά.
  • Ρίχνουμε το νερό.
  • Σε ένα σέικερ χτυπάμε το λάδι, το λεμόνι, το ξύσμα και τη μουστάρδα. Περιχύνουμε πάνω από το φαγητό μας.
  • Βάζουμε τη γάστρα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1.30΄ περίπου, έως ότου μαλακώσουν καλά τα λαχανικά μας. Δεν ανακατεύουμε καθόλου.

Καλή επιτυχία

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τη γάστρα, το πόσο χοντρά έχουμε κόψει τα λαχανικά μας και το φούρνο. Ελέγξτε το φαγητό στη 1 ώρα αν έχει υγρά και αν χρειάζεται άλλο αλάτι.

Θέλουμε το φαγητό να μην έχει πολλά υγρά γι΄αυτό μην βάλετε πολύ από την αρχή. Προσθέστε λίγο ζεστό νερό αν θέλετε να γίνει πιο ζουμερό το φαγητό σας.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 4315
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 05/11/15 )