Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πίτες για σουβλάκι Νο.02 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Τρίτη, 10/11/15
Υλικά
  •  Ατομα: 6 πίτες
    Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
    Χρόνος ψησίματος: 5' - 7'
    1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά μαγιά
  • 2 κουταλάκια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1/2 κούπα χλιαρό νερό (40o C)
Εκτέλεση
  • Στο μπολ του μίξερ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ρίξτε το λάδι και το νερό και ζυμώστε σε ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
  • Αφήστε τη να φουσκώσει και πλάστε 6 στρογγυλές πίτες με διάμετρο 20 εκ. και πάχος 0,5 εκ. Αλείψτε τες με καλαμποκάλευρο κι αφήστε τες να φουσκώσουν ελαφρά.
  • Μ' ένα πηρούνι, πατήστε τες κάνοντας κάθετες πηρουνιές σε σειρές ή πατήστε τες σχηματίζοντας παράλληλες ραβδώσεις με οδοντωτό τροχό, προσέχοντας να μην κόψετε τη ζύμη ως κάτω.
  • Αλείψτε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και ζεστάνετέ το σε δυνατή φωτιά.
  • Τηγανίστε τις πίτες 3' από την κάθε πλευρά, να πάρουν χρώμα σε ορισμένα σημεία, χωρίς να καλοψηθούν. Μόλις τα βγάλετε από το τηγάνι, βάλτε τες σε πλαστική σακούλα για να διατηρηθούν νωπές. ΄

Οταν κρυώσουν, βάλτε τες στην κατάψυξη, για να τις χρησιμοποιήσετε όταν τις χρειαστείτε.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 1964
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 13/11/15 )