Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σολομός με σάλτσα άνηθου Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από babakoulina   
Σάββατο, 14/11/15
Εκτέλεση:
  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1 μικρό κρεμμύδι σε φετάκια
  • 1 πράσο σε κομμάτια
  • 1 κλωνάρι σέλερι σε κομμάτια
  • 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
  • 1/2 κούπας κρασί, λευκό ξηρό
  • 1 κούπα ζωμό ψαριού ή νερό
  • αλάτι και άσπρο πιπέρι
Για τη σάλτσα
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 1 1/2 κουταλιάς αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλάκια μουστάρδα Dijon
  • 1 1/4 κούπας γάλα ζεστό
  • 1/4 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κροκάδι
  • 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε το κρεμμύδι και τα υπόλοιπα υλικά (λαχανικά, ζωμούς κτλ) και σιγοβράστε τα 5'.
  • Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα του σολομού και αραδιάστε τα στη σχάρα της κατσαρόλας ατμού. Μέσα στην κατσαρόλα βάλτε το ζωμό των λαχανικών, σκεπάστε και βράστε 10', ώστε ν' αχνιστούν τα φιλέτα του ψαριού.
  • Μεταφέρετέ τα σε πιατέλα σερβιρίσματος και σερβίρετέ τα αμέσως, συνοδεύοντάς τα με τη σάλτσα και σοταρισμένα λαχανικά.

Για τη σάλτσα:

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεστάνετε το βούτυρο.
  • Ρίξτε και ανακατέψτε το αλεύρι και τη μουστάρδα.
  • Ρίξτε το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά επάνω στη φωτιά ώσπου να δέσει η σάλτσα.
  • Χτυπήστε το κροκάδι με μερικές κουταλιές από τη σάλτσα και ρίξτε το μέσα στην κατσαρόλα μαζί με το άνηθο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατέψτε 1' επάνω στη φωτιά και κατεβάστε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2558
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 16/11/15 )