Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Μελομακάρονα Νο.05 θεϊκά! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από dabalia   
Παρασκευή, 04/12/15
Μελομακάρονα
Υλικά
  • 1 ½ κιλό αλεύρι Νο 2 (μαλακό)
  • 2 κουταλάκια κοφτά μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
  • Λίγο αλάτι
  • 3 φλυτζάνια του τσαγιού λάδι ελιάς
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • ½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • ½ φλυτζάνι του τσαγιού κονιάκ
  • 1 κουτάλι της σούπας κανελογαρύφαλλα
  • Καρύδια κοπανισμένα για το γαρνίρισμα
  • Καρύδια μισά ή 1/3 του καρυδιού κομμένα για το γέμισμα

Για το σιρόπι

  • 3 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 3 φλυτζάνια του τσαγιού μέλι
  • 3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
  • (στις 3 δόσεις συνταγής, φτιάχνουμε 2 δόσεις σιροπιού)
Εκτέλεση
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, μπέικιν-πάουντερ, σόδα, αλάτι. Χτυπάμε κατόπιν το λάδι με την ζάχαρη, τον χυμό και το κονιάκ.
  • Προσθέτουμε τα κανελο-γαρύφαλλα και το αλεύρι λίγο-λίγο, κι αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο παραπάνω αλεύρι.
  • Ζυμώνουμε όλο το μείγμα, το αφήνουμε σκεπασμένο για μισή ώρα. Μετά τα πλάθουμε σε μελομακάρονα βάζοντας από ένα κομμάτι από τα κομμένα καρύδια στο κάτω μέρος του μελομακάρονου (να μπει μέσα αλλά να μην καλυφθεί, να φαίνεται, για να περάσει το μέλι μέσα στο μελομακάρονο όταν τα μελώσουμε). Τα τρυπάμε μετά ένα-ένα με ένα πιρούνι στο πάνω μέρος τους, κατά μήκος 3 με 4 φορές.
  • Τα ψήνουμε σε ταψί από αλουμίνιο σε μέτριο φούρνο (180 βαθμούς), στον αέρα, για 30 λεπτά περίπου (μπορούμε να βάλουμε και δύο ταψιά μαζί στον φούρνο, όταν τα ψήνουμε στον αέρα).
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν για να τα μελώσουμε.

Μέλωμα

  • Ψιλοβράζουμε το σιρόπι, κι όταν πιάσει αφρό, το ξαφρίζουμε και είναι έτοιμο. Το κλείνουμε απο την φωτιά, αλλά το αφήνουμε πάνω στο μάτι.
  • Παίρνουμε με μία σπάτουλα μερικά μελομακάρονα, και τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα, αναποδογυρίζοντας τα συνέχεια μέσα για 1-2 λεπτά. Τα βγάζουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψί να κρυώσουν, και συνεχίζουμε με τα επόμενα.
  • Αφού κρυώσουν, εάν δούμε ότι θέλουν κι άλλο μέλωμα ή τα θέλουμε πιο μαλακά, ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία.

Καλές γιορτές !!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1380
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 06/12/15 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός