Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Κολοκυθόπιτα Νο.12 (αλμυρή) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από xabelena   
Σάββατο, 05/12/15
Υλικά:
  • 1 μέτρια Κολοκύθα
  • 200 γρ. Γάλα
  • 3 Αυγά
  • 250 γρ. Φέτα
  • 1 φλ.ρύζι
  • 3 κουτ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 5 κουτ. λάδι
  • λίγο βούτυρο
  • 1 κουτ. αλάτι
  • 6 έτοιμα Φύλλα κρούστας
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε την κολοκύθα, αφαιρούμε τη φλούδα και τους κολοκυθόσπορους και τρίβουμε την ψίχα στον τρίφτη, στο μεσαίο πάχος κοπής.
  • Τρίβουμε τη φέτα σε μικρά κομματάκια, με πιρούνι, ή την ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι.
  • Σε μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το γάλα με τα αυγά, ρίχνουμε το αλάτι, τη φέτα, το λάδι, το ρύζι και στο τέλος την τριμμένη κολοκύθα.
  • Αφού ανακατέψουμε καλά, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το βούτυρο. Η γέμιση είναι έτοιμη.
  • Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα φύλλα (3 έτοιμα ή 2 χειροποίητα) και ρίχνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα, να μην συγκεντρωθεί σε ένα σημείο το παχύρρευστο και σε άλλο το ρευστό. Στη συνέχεια στρώνουμε πάνω από τη γέμιση ένα φύλλο, λαδώνουμε και γυρνάμε τα περισσεύματα από όλα τα φύλλα πάνω του. Τέλος καλύπτουμε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα, ρίχνουμε πάνω τους λίγο βούτυρο και λίγο λάδι και ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C για 50 λεπτά περίπου.

Αν χρειαστεί καλύπτουμε προς το τέλος του ψησίματος το ταψί με αλουμινόχαρτο (αν αρπάξουν τα φύλλα).


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1075
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 09/12/15 )