Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Φιλέτο κοτόπουλο γλυκόξινο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Jabe   
Πέμπτη, 10/12/15
Υλικά :
  • 4 τεμ. στήθος κοτόπουλο
  • 6 μεγάλες πατάτες κομμένες για φούρνο
  • 3 κ.τ.σ μουστάρδα
  • 4 κ.τ.σ μέλι
  • 1 ½ κούπα ηλιέλαιο
  • 1 κούπα κρασί λευκό
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 1 ½ κούπα νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Θυμάρι
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μουστάρδα, το μέλι και μια πρέζα θυμάρι.
  • Προσθέτουμε σιγά - σιγά το ηλιέλαιο, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Τη χωρίζουμε σε 2 δοχεία. Στο πρώτο δοχείο μαρινάρουμε το στήθος του κοτόπουλου για μισή περίπου ώρα.
  • Όσο το κοτόπουλο μαρινάρεται, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες μας για να τις βάλουμε σε γάστρα.
  • Στο δεύτερο δοχείο, προσθέσουμε τον χυμό από τα λεμόνια και το κρασί και ρίχνουμε το μείγμα στις πατάτες να πάρουν γεύση.
  • Όταν μαριναριστεί το κοτόπουλο, το περνάμε για λίγο από ένα αντικολλητικό τηγάνι για να το θωρακίσουμε περιμετρικά. Μόλις τελειώσουμε, τα τοποθετούμε μέσα στη γάστρα μαζί με τις πατάτες και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45'.
  • Ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας και συνεχίζουμε για ακόμα 20 λεπτά το ψήσιμο στους 220 βαθμούς.

Καλή σας όρεξη!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3181
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 13/12/15 )