Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κέικ arrow Κέικ με λεμόνι ή πορτοκάλι
Κέικ με λεμόνι ή πορτοκάλι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από abba   
Πέμπτη, 17/12/15

 

Κέικ με λεμόνι ή πορτοκάλι
Υλικά:
  • 3 ½ φλτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.γ μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ αλάτι
  • 2 φλτζ στραγγιστό γιαούρτι 10% ή 2%
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • Ξύσμα 1 λεμονιού ή πορτοκαλιού
  • 1 ½ γλτζ ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 φλτζ ελαιόλαδο
  • Ζάχαρη άχνη
  • Φετες λεμόνι ή πορτοκάλι
Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή αντικολλητική φόρμα
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπέικιν, την σόδα και το αλάτι. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα και τη βανίλια
  • Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μείγμα που έχουμε ήδη ετοιμάσει και ανακατεύουμε καλά
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-55 λεπτά. Για να δούμε αν είναι έτοιμο βάζουμε μια οδοντογλυφίδα και όταν βγει καθαρή μπορούμε να το βγάλουμε από το φούρνο
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Στο σερβίρισμα το διακοσμούμε με φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2968
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 17/12/15 )