Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Μπουφές arrow Χριστουγεννιάτικη τούρτα με κιμά και κάστανα
Χριστουγεννιάτικη τούρτα με κιμά και κάστανα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 18/12/15

Μια πρωτότυπη ιδέα για τον μπουφέ σας.

Αντι να γεμίσετε την γαλοπούλα η την κότα σας βάλτε τα γιομίδια σε φόρμα και κάντε ακόμη ένα φαγητό!.....

Τι θα χρειαστείτε ...
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 800 γραμ. κιμά μισό-μισό βοδινό και χοιρινό,
  • 80 γραμ μαργαρίνη η λάδι η βούτυρο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γραμ βρασμένα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα κάστανα
  • 100 ξανθές σταφίδες
  • 50 γραμ κρέμα γάλακτος
  • 80 γραμ λευκό κρασί
  • 1 γιαουρτάκι των 200 γραμμαρίων
  • 2 αυγά χωριστά κτυπημένα
  • Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Και έξτρα λάδι η μαργαρίνη για το άλειμμα των φύλλων στην φόρμα.
Πως την φτιάχνουμε
  • Κατ αρχάς παίρνουμε μια φόρμα στρογγυλή με άνοιγμα στην μέση η ένα ταψάκι με ένα ποτήρι ανάποδο στο κέντρο.
  • Γύρω -γύρω απλώνουμε 2 φύλλα βουτυρωμένα ένα -ένα ξεχωριστά χωρίς να τα τρυπήσουμε αλλά τα τοποθετούμε γύρω- γύρω από το κέντρο φροντίζοντας να εξέχουν για να τα διπλώσουμε και να σκεπάσουμε την γέμιση.
    Κατόπιν:
  • Σοτάρουμε με το λάδι η μαργαρίνη τους κιμάδες και το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με το κρασάκι αφήνουμε να εξατμιστεί και αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Ρίχνουμε τα κάστανα την κρέμα γάλακτος το γιαούρτι τις σταφίδες προσθέτουμε και το ένα αυγό και σακατεύουμε προσεκτικά και ρίχνουμε όλο το μίγμα μέσα στην φόρμα με τα φύλλα και το στρώνουμε όμορφα.
  • Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας και αλείφοντας με το άλλο αυγό .
  • Ψήνουμε στους 180ο Κελσίου μέχρι να ροδίσει Όταν ψηθεί την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και κατόπιν την ξεφορμάρουμε και τη βάζουμε σε πιατέλα η την κόβουμε.

 Καλή επιτυχία και απόλαυση!

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ! ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 2983
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 21/12/15 )