Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σολομός στον ατμό με πιπεριές Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Τρίτη, 22/12/15
Σολομός στον ατμό με πιπεριές
Yλικά
  • Μερίδες: 4
    Προετοιμασία: 10' 
    4 φέτες σολομού
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μπουκέ γκαρνί (ματσάκι με δενδρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό)
Για τη σάλτσα πιπεριάς
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά, σε λεπτές λωρίδες
  • 1/3 κούπας λευκό ξηρό κρασί
Εκτέλεση
  • Πασπαλίστε τις φέτες σολομού με αλάτι και πιπέρι και αφήστε τες να σταθούν 30' στο ψυγείο.
  • Στο μεταξύ ετοιμάστε τη σάλτσα. Ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, ώσπου να γίνει διάφανο. Προσθέστε τις πιπεριές και ανακατέψτε επάνω στη φωτιά, να μαραθούν. Ρίξτε το κρασί, αλάτι, πιπέρι και βράστε ώσπου να εξατμιστεί το κρασί. Κατεβάστε από τη φωτιά.
  • Σε μια πλατιά ρηχή κατσαρόλα βάλτε 2 εκ. νερό και τοποθετήστε μέσα τη σχάρα ατμού. Όταν το νερό αρχίζει να βράζει, τοποθετήστε επάνω στη σχάρα τα φιλέτα σολομού, βάλτε επάνω στο καθένα ένα μπουκέ γκαρνί, σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε το ψάρι να μαγειρευτεί 7'-10' στον ατμό επάνω από το νερό, που πρέπει να σιγοβράζει.
  • Μοιράστε τα φιλέτα σε 4 πιάτα, περιχύστε τα με τη ζεστή σάλτσα και πασπαλίστε τα με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνοδέψτε τα με ρύζι ή πατάτες βραστές


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2735
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 25/12/15 )