Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Τραχανόπιτα Νο.03 Ηπειρώτικη Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από Ampari   
Παρασκευή, 25/12/15
Τραχανόπιτα Νο.03 Ηπειρώτικη
Υλικά
  • 5 ποτήρια νερό
  • 3 φλυτζάνια τσαγιού τραχανά λευκό
  • 1 ποτήρι φρέσκο γάλα
  • 2 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού φέτα τριμμένη
  • αλάτι
  • Λίγη φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση
  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε σιγά-σιγά τον τραχανά και τον ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει.
  • Σε πέντε λεπτά προσθέτουμε το γάλα. Αφού βράσει ο τραχανάς αποσύρουμε το σκεύος απο τη φωτιά.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει (περίπου δέκα λεπτά) και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα, το βούτυρο, τη φέτα και ανακατεύουμε πολύ καλα.
  • Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Ψήνουμε την πίτα μας, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι η πίτα να ροδίσει.

Ο τραχανάς δεν πρέπει να παραβράσει για να μην λασπώσει.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1167
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 27/12/15 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός