Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πάστα Φλώρα Νο.01 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 84
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Πέμπτη, 12/07/07
Ευρετήριο άρθρου
Πάστα Φλώρα Νο.01
Σελίδα 2
p1010100_400
Η συνταγή που σας δίνω είναι για πάστα Φλώρα μεγέθους όσο ένα ταψάκι σαν αυτά τα αλουμινένια που μπαίνουν μέσα οι μπακλαβάδες στα ζαχαροπλαστεία εγώ για να γίνει όπως της φωτο έκανα τη διπλή δόση.
Υλικά:
  • 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι
  • ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ τούβλο βιταμ
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
  • 2 κουταλιές μπέικιν παουντερ
  • 1 κρόκο για αλλειμα
  • Μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατεψουν
Προσθέτουμε το αυγό και σιγά σιγά όλα τα άλλα υλικά
Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι και χτυπάμε ώσπου να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
Κρατάμε μια χούφτα ζύμη και φτιάχνουμε μπαστουνάκια τα οποία θα στολίσουν από πάνω την πάστα Φλώρα μας.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τη ζύμη μας να έχει πάχος 2 δάχτυλα και ανασηκώνουμε και λίγο τη ζύμη στα πλάγια τοιχώματα του ταψιού ώστε να γίνει κάτι σαν τάρτα..Βάζουμε την μαρμελάδα την οποία έχουμε βγάλει από νωρίτερα από το ψυγείο και αλείφουμε με μια σπάτουλα μαρμελάδα πάχους περίπου ενάμιση δάχτυλο.
Έπειτα στολίζουμε με τα μπαστουνάκια μας και τα αλείφουμε με τον κρόκο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για μια ώρα περίπου.Για να καταλάβουμε ότι ψήθηκε πρέπει να έχουν ροδίσει τα μπαστουνάκια αλλά και να έχουν ψηθεί καλά.
Αν θέλετε να την προσφέρετε κάπου για δώρο όπως έκανα εγώ μπορείτε από πριν να βάλετε στο ταψί λαδόκολλα με σχεδιακι που πουλανε στο εμπόριο. έπειτα την βγάζετε όπως είναι και την βάζετε σε ένα κουτί για να την προσφέρετε

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (71) | Εμφανίσεις: 111380
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (20)
1. 11-11-2007 13:48
 
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ :roll ΚΙ ΕΥΚΟΛΟnull
 
giota
2. 12-11-2007 09:46
 
ειναι οντως πολυ ευκολο γιωτα και πολυ νοστιμο γλυκο.καλη επιτυχια αν το φτιαξεις
 
margarita79
3. 12-11-2007 17:05
 
Μαργαρίτα, το εφτιαξα το σκ και μου βγηκε πολύ ωραίο και νόστιμο .... έβαλα μαρμελαδα δαμασκηνο παραγωγής μου…  
Πολύ ωραία συνταγή!
 
dora77
4. 22-11-2007 10:00
 
χαιρομαι δωρα που σου αρεσε.ναι μπορεις να βαζεις οτι μαρμελαδα θελεις και ειδικα αν ειναι σπιτικη ειναι ακομα πιο νοστιμη. 
απλα εγω παραδοσιακα εχω συνηθισει την παστα φλωρα με βερυκοκο. 
η συνηθεια βλεπεις......
 
margarita79
5. 20-03-2008 01:42
 
Θερμά συγχαρητήρια... έφτιαξα την πάστα φλώρα [και για να είμαι ειλικρινής είναι γενικά η πρώτη φορά που φτιάχνω π.φ.] και βγήκε Τ Ε Λ Ε Ι Α! Ούτε εγώ δεν το περίμενα... Ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή. Ο άντρας μου με ξαναερωτεύθηκε :) :grin
 
beginner
6. 20-03-2008 09:58
 
ΧΑΙΡΟΜΑΙ!!!συγχαρητηρια beginner ... 
ναι εισαι καλα για τα καλα σου λογια
 
margarita79
7. 20-03-2008 12:06
 
μιαμ! και απο φωτο σκιζει! και τρελαίνομαι για πάστα φλώρα. Θα εκτελεστεί αμεσα!
 
IRINI
8. 24-03-2008 23:39
 
Να κάνω μια παρατήρηση ακόμα; Μου είπαν - σήμερα μόλις - ότι στην πάστα φλώρα πάει τέλεια από πάνω το κυδώνι!
 
beginner
9. 17-09-2008 11:08
 
:zzz  
Απίστευτη!! Την έκανα στο ξενοδοχείο που δουλεύω και τρελαθήκαν όλοι!!! 
Και πάρα πολύ εύκολη!! 
Μπράβο Margarita
 
elinakou
10. 18-05-2009 01:56
 
Μαργαρίτα μου επειδή δεν έχω ξαναφτιάξει πασταφλώρα έχω ερωτησούλες :?  
1. Για τη διπλή δόση 1 βαζάκι μαρμελάδα είναι αρκετό λες; 
2. Μπορώ να χρησιμοποιήσω μαρμελάδα φρουκτόζης; 
3. Για τη διπλή δόση 2 ποτηράκια κονιά και 4 κουταλιές μπίκιν δεν είναι πολύ; Μήπως αυτά δεν τα διπλασιάζεις; 
 
Συγνώμη που σε ζάλισα λι ευχαριστώ εκ των προτέρων :)
 
Fey
11. 18-05-2009 12:10
 
Φαιη μου, ναι τα διπλασσιαζουμε ολα και το κονιακ και το μπεικιν μη σου κανει εντυπωση εκτος απο τα 2 αυγα στη διπλη δοση δεν εχουμε αλλα υγρα οποτε δεν ειναι καθολου πολυ.τα υλικα ειναι μετρημενα απο γιαγια και πισω.... 
οσο για τη μαρμελαδα που ρωτας φανταζομαι πως μπορεις να βαλεις μαρμελαδα φρουκτοζης δε νομιζω να κανει διαφορα αν και δεν εχω δοκιμασει.Οσο για την ποσοτητα εγω δεν εχω αγορασει ποτε μαρμελαδα για πασταφλωρα παντα την φτιαχνω οταν εχω σπιτικη αλλα νομιζω πως ενα μικρο βαζακι ειναι λιγο ή θα παρεις ενα λιγο μεγαλυτερα ή θα βαλεις 1μιση μικρο δε ξερω να σου πω με βεβαιοτητα αλλα θα κοιταξεις οχι απλα να αλειφτει η επιφανεια αλλά να εχει και λιγο υψος περιπου ενα ποντο .Καλη επιτυχια!
 
margarita79
12. 16-02-2010 13:45
 
Μαργαρίτα μου,θα φτιάξω αύριο αυτό το λαχταριστό πειρασμό σου :grin . Πές μου σε παρακαλώ, η διπλή δόση(τί να μάς κάνει η μονή :p ) σε 32άρι ταψάκι θα μπεί (γιατί έχουμε 7 φλυτζάνια αλεύρι) ή θέλει μεγαλύτερο :?  
Σ΄ευχαριστώ :)
 
joannoula
13. 16-02-2010 14:42
 
Το 32αρι ειναι μια χαρα εξαλλου μην ξεχνας οτι θα κρατησεις και ζυμαρι για τα κορδονια απο πανω.Απλα να προσεξεις το παχος του ζυμαριου μεσα στο ταψι να ειναι 2 δαχτυλα.Καλη επιτυχια!!
 
margarita79
14. 31-01-2011 09:41
 
Εμένα πάλι δεν μου πέτυχε. Η ζύμη βγήκε πολύ χοντρή. Την επόμενη φορά θα βάλω 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ. 
Πάντως ήταν πεντανόστιμη!
 
tamar
15. 31-01-2011 10:22
 
Η ζυμη μεσα στο ταψι πρεπει να ειναι αψητη 2 δαχτυλα οχι παραπανω.Μηπως για αυτο σου φουσκωσε πολυ?Ειναι τοσο παλια η συνταγη αυτη στην οικογενεια μας που δεν υπαρχει καμμια περιπτωση να χρειαζεται να αλλαξουμε κατι στα υλικα.
 
margarita79


Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 10/02/12 )