Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Κρέμες arrow Μους βελουτέ μήλου με μασκαρπόνε
Μους βελουτέ μήλου με μασκαρπόνε Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 7
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τετάρτη, 30/12/15
Ένα εύκολο γλυκάκι και ελαφρύ που μας βγάζει ασπροπρόσωπους. Η γλυκόξινη γεύση του μήλου σε συνδυασμό με τη βουτυράτη γεύση του μασκαρπόνε και τη τραγανή υφή του μπισκότου το απογειώνει. Εκμεταλλευόμαστε έτσι διαφορετικά το αγαπημένο φρούτο του χειμώνα.}
Υλικά (για 4 άτομα):
  • 4 μήλα μεγάλα καθαρισμένα
  • 1/2 λεμόνι(το χυμό του)
  • 2 κ.σ ζάχαρη
  • 1 κεσεδάκι τυρί μασκαρπόνε
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ ζάχαρη
  • Τριμμένο μπισκότο
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
Εκτέλεση:
  • Κόβουμε τα μήλα σε κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 2 ποτήρια νερό(του νερού) γεμάτα, το χυμό λεμονιού και τις 2 κ.σ ζάχαρη.
  • Bράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για 10 λεπτά περίπου.
  • Πολτοποιούμε τα μήλα μαζί με το σιρόπι τους στο μπλέντερ μέχρι να σχηματιστεί μια κρέμα βελουτέ.
  • Aφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει.
  • Ανακατεύουμε σε μπολ το μασκαρπόνε με τη βανίλια και τη λευκή ζάχαρη πολύ καλά.
  • Θρυμματίζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα. Μοιράζουμε την κρέμα μήλου σε ποτήρια και προσθέτουμε μία κουταλιά μασκαρπόνε.
  • Πασπαλίζουμε την κορυφή κάθε ποτηριού με μία γεμάτη κουταλιά τριμμένο μπισκότο και με λίγη κανέλα και σερβίρουμε.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2811
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 02/01/16 )