Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σαρδέλες γεμιστές με μύδια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από al1975   
Πέμπτη, 12/07/07
Τη συνταγή αυτή μου τη έδωσε ένας καλός άνθρωπος που δουλεύει σαν σεφ σε ένα restaurant που έχει ψαρικά.
Υλικα:
  • 10 παχουλές σαρδέλες, φροντίστε να είναι μεγαλούτσικες
  • 20 ψίχες απο μύδια, αν είναι τα μέγαλα, τα κατεψυγμένα , θα βάλετε 10
  • 1 μικρό κρεμμυδάκι ξερό,
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • λίγο μαιντανό πολύ ψιλοκομμένο
  • λευκό κρασί
  • λάδι
  • αλάτι πιπέρ και αν το αντέχετε λίγο μπούκοβο ή πολύ
Παρασκευή :

Καθαρίζουμε πολύ καλά τις σαρδέλες και αφαιρούμε το κόκκαλο προσέχωντας να μείνουν ενωμένες στη ράχη.Τις αφήνουμε στη άκρη να στραγγίξουξουνΚόβουμε όλα τα λαχανικά σε πολύ ψιλά κομματάκια.Τα σωτάρουμε σε λάδι να μαραθούν καλά πρσθέτουμε το μαιντανο , τα σβήνουμε με το κρασί και αφού μειωθούν τα πολλλά υγρά απο το τηγάνι, προσθέτουμε τα μύδια κομμένα σε πολύ μικρά κομματάκια, τα αφήνουμε 3 λεπτά και προσθέτουμε το αλατοπίπερο και αν θέλουμε το μπούκοβο.Αλατοπιπερόνουμε τις σαρδελίτσες και τις συναρμολογούμε ως εξής: βάζουμε μια σαρδέλα κάτω απλωμένη και βάζουμε λίγο απο το μείγμα,ένα κουταλάκι περίπου τις κλείνουμε και τις ψήνουμε στα κάρβουνα μέσα σε σχαρίτσα.Εγώ που δέν έχω σχάρα τις έδεσα με σπάγκο μαγειρικής και τις έψησα σε πολύ καλά λαδωμένο μαντέμι.Εκοψα ντομάτα σε κύβους, με λίγο δυόσμο αλάτι και λάδι και έτσι έβαλα μια κουταλιά απο το μείγμα πάνω σε κάθε γεμιστή σαρδελίτσα.

Το παγωμένο τσιπουράκι απο δίπλα απαραίτητο.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5110
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 17/09/11 )