Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Πορτοκαλόπιτα Νο.11 Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από laalaria   
Κυριακή, 10/01/16
Πορτοκαλόπιτα Νο.11
Υλικά:
  • 3 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 4 αυγά
  • 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1-2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπεϊκιν πάουντερ
  • ξύσμα από 3 πορτοκάλια½ ποτήρι χυμό πορτοκάλι, λίγο κονιάκ,Κανέλα, γαρύφαλλο
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστα

Για το σιρόπι:

  • 3 ποτήρια νερό
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
  • φλούδα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
  • Σε ένα μεγάλο μπoλ χτυπάτε τη ζάχαρη με το λάδι και τις βανίλιες. Προσθέτετε τα αυγά, το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Σχηματίζεται έτσι ένας ωραίος χυλός.
  • Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε σε πολλά μικρά κομμάτια το φύλλο κρούστας. Σχίζετε δηλαδή με το χέρι το κάθε φύλλο ξεχωριστά. Ρίχνετε τα θρυμματισμένα φύλλα στο χυλό και ανακατεύετε.
  • Σε βουτυρωμένο pyrex ρίχνετε το μίγμα και πασπαλίζετε με ξύσμα πορτοκάλι,κανέλα και γαρύφαλλο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο. Όταν ψηθεί το γλυκό, ρίχνετε το σιρόπι.

Σερβίρεται συνήθως με παγωτό!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1665
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τετάρτη, 13/01/16 )

Σας προτείνουμε :

Συνταγές μαγειρικής στο facebookΣυνταγές μαγειρικής στο twitterΣυνταγές μαγειρικής στο youtubeΣυνταγές μαγειρικής rss newsGreekMasa - Forum rss news
Το Top στην φιλοξενία
Προτεινόμενος πλοηγός