Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Κρέατα arrow Φιλέτο γεμιστό μεκ κεφαλογραβιέρα
Φιλέτο γεμιστό μεκ κεφαλογραβιέρα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από dabalia   
Τετάρτη, 13/01/16
Υλικά
  • 1 κομμάτι φιλέτο ή νουά μοσχαρίσιο γύρω στο 1 κιλό
  • 300 γρ. Κεφαλογραβιέρα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
  • 100 ml κονιάκ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μπρόκολο σοτέ για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
  • Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τις πιπεριές με το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Αποσύρετε το μείγμα από την εστία και το αφήνετε να κρυώσει.
  • Κόβετε την κεφαλογραβιέρα σε λεπτά φετάκια.
  • Σχίζετε κατά μήκος το φιλέτο ή το νουά και βάζετε στη σχισμή το μείγμα με τις πιπεριές και τα φετάκια τυριού. Ξαναδίνετε στο φιλέτο το σχήμα του και δένετε με σπάγκο.
  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε το φιλέτο ή το νουά απ' τις δύο πλευρές. Σβήνετε με το κονιάκ και ρίχνετε το κρεμμύδι καθαρισμένο. Μεταφέρετε το κρέας και το κρεμμύδι με τη σάλτσα τους σε βαθύ ταψί. Αλατοπιπερώνετε.
  • Ψήνετε στους 200ο C 1 ώρα και 15' μέχρις ότου μαλακώσει το κρέας.

Σερβίρετε το φιλέτο ή το νουά κομμένο σε φέτες. Γαρνίρετε με το μπρόκολο σοτέ.


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3363
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 16/01/16 )