Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Μαγειρική - Όσπρια και Δημητριακά arrow Ριζότο με σπαράγγια, πράσα και προσούτο
Ριζότο με σπαράγγια, πράσα και προσούτο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από qabak   
Δευτέρα, 25/01/16
Ριζότο με σπαράγγια, πράσα και προσούτο
Υλικά
  • 400 γρ.σπαράγγια
  • 5 κούπες ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά λάδι
  • 1 κούπα ροδέλες πράσου
  • 1 1/2 κούπα ρύζι Αρμπόριο
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 100 γρ.προσούτο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα σπαράγγια σε διαγώνια κομμάτια πάχους μισού εκατοστού. Τα ρίχνουμε σε νερό που βράζει να ζεματιστούν.
  • Βάζουμε λάδι και βούτυρο στο τηγάνι, ρίχνουμε τα πράσα να μαραθούν με λίγο νερό, ρίχνουμε το ρύζι να τσιγαριστεί και μετά προσθέτουμε το κρασί.
  • Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζωμό κοτόπουλου.
  • Αφού ετοιμαστεί το ριζότο, το βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και στο τέλος βάζουμε την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζοντας και με λίγο μαϊντανό.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 2561
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Πέμπτη, 28/01/16 )