Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Ρολό στεφάνι κανέλας Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 12
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 19/02/16
Ρολό στεφάνι κανέλας!

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εξαιρετική. Το στεφάνι κανέλας γίνεται απίθανο πεντανοστιμο και άμα ξεκινήσεις να το τσιμπάς σταματημό δεν έχεις! Συνοδέψτε το με καφέ ή με ζεστή σοκολάτα και απολαύστε!

Υλικά:

Ζύμη

  • 2 κούπες αλεύρι
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • μισή κούπα χλιαρό γάλα
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1/8 της κούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.σ. ζάχαρη

Γέμιση

  • 1/4 της κούπας λιωμένο βούτυρο
  • 4-5 κ.σ ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα
 Οδηγίες:
  • Ανακατέψτε σε μπώλ το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήστε το για μερικά λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να αφρίσει
    Προσθέστε το αυγό, το λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι και το αλάτι. και ζυμώστε σε μια όμορφη μαλακή ζύμη.
  • Σκεπάστε και αφήστε σε ζεστό μέρος περίπου μια ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάλτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίξτε φύλλο περίπου πάχους 1 εκ.
  • Απλώστε το λιωμένο βούτυρο σε όλη την επιφάνεια και απο πάνω πασπαλίστε το μείγμα κανέλας - ζάχαρης.
  • Κάντε το ρολό και με ένα μαχαίρι κόψτε το κατά μήκος στη μέση.
  • Πλέξτε τις 2 λωρίδες με το κόψιμο προς τα έξω, δείτε παραπάνω στις φωτογραφίες.
  • Κάντε το κουλούρα και βάλτε το σε ταψάκι με λαδόκολλα
  • Ψήστε για 30-35 λεπτά.

Μπορεί να σερβίριστεί με γλάσο βανίλιας!

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3240
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Δευτέρα, 22/02/16 )