Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Πρασοκιμαδόπιτα φανταστική! Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 6
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Τρίτη, 08/03/16
Υλικά:

Για τη γέμιση:

  • μισό κιλό Κιμά ανάμικτο,
  • 4-5 μέτριε πράσα (ζεματισμένα),
  • καροτο τριμμενο,
  • δυο κουταλιες σουπας τριμμενη ντοματα,
  • μαιντανο,
  • αλάτι, πιπερι,
  • ελαιολαδο.

 Για τη ζύμη:

  • 1,5 κούπα χλιαρό νερό
  • μισό φλ. καφέ ξίδι,
  • 1 φλιτ. καφε σπορέλαιο,
  • 1 κουτ. γλ. αλάτι
  • αλεύρι όσο πάρει ώστε να γίνει μια ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ μαλακή ζύμη
Εκτέλεση:

Για τη ζύμη:

  • Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα.
  • Στη συνέχεια το χωρίζουμε στη μέση, ανοίγουμε ένα φύλλο και αλείφουμε το φύλλο με το μισό από 3/4 ενός ΒΙΤΑΜ 9πλάκα), το διπλώνουμε στα τρία, το ξαναλείφουμε με λίγο Βιτάμ και το ξαναδιπλώνομαι στα τρία.
  • Κάνουμε το ίδιο και με το υπόλοιπο ζυμάρι και αφού τα αλευρώσουμε, τα τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα δίωρο (όσο περισσότερο κάτσουν στο ψυγείο τόσο το καλύτερο).
  • Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε το πρώτο φύλλο ορθογώνιο.
  • Το αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο και αφού βάλουμε στην άκρη λίγη από τη γέμιση κόβουμε κατά πλάτος το φύλλο και το διπλώνουμε ώστε να τυλιχθεί η γέμιση.
  • Στο ίδιο φύλλο επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία 4-5 φορές. Δηλαδή κάθε φύλλο βγάζει 4-5 μπαστούνια.
  • Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί, τα αλείφουμε με λίγο σπορέλαιο και τα ψήνουμε στους 250ο αέρα για μισή ώρα στην προτελευταία σχάρα.
  • Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με το δεύτερο φύλλο.

 Για γέμιση:

  • Τσιγαριζουμε τον κιμά, προσθετουμε τα πράσα, καροτο, ντοματα, μαιντανο αλάτι πιπερι και αφού κρυωσει καλα το μειγμα το χρησιμοποιουμε για να μην λασπωσει το φύλλο μας
Καλη επιτυχια!!

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3311
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 12/03/16 )