Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Εγγραφή
Clafoutis (τάρτα μήλου από Γαλλία) Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 11
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Παρασκευή, 26/02/16

Tάρτα μήλου με κανέλα χωρίς ζύμη!

Κλαφούτι

Δεν είναι κέικ, δεν είναι πραγματική τάρτα αφού δεν έχει ζύμη. Στη γαλλική κουζίνα το αποκαλούν κλαφουτί (clafoutis), ένα όνομα που δίνουν σε όλες τις παρόμοιες συνταγές με φρούτα, χωρίς ζύμη.

Είναι το αγαπημένο μου γλυκό, γλιτώνει το πολύ αλεύρι και βούτυρο. Είναι τόσο εύκολο και τόσο νόστιμο που σίγουρα θα δοκιμάσετε τα επόμενα clafoutis με άλλα φρούτα: μύρτιλλα, φραμπουάζ, δαμάσκηνα, αχλάδια, βερίκοκα, ό,τι έχουν οι εποχές.

Υλικά (για τάρτα 6 ατόμων)
  • 3 μήλα βιολογικά, να μοσχοβολούν
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 πακετάκι βανίλια
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι. Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε τέταρτα ή σε χοντρές ροδέλες. Βάλτε τα μήλα στο βάθος του ταψιού
  • Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη με αυγοδάρτη. Χτυπήστε ώσπου να ασπρίσει το μείγμα και να ανεβάσει όγκο. Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το γάλα και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε απαλά, τώρα, το μείγμα
  • Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τα μήλα. Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά
  •   Ότανβγει από το φούρνο, αφήστε το λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίστε το και ρίξτε από πάνω την κανέλα kαι λίγα αμύγδαλα από πάνω, προαιρετικά:

Μια άλλη ιδέα: Κλαφουτί με μήλα, αχλάδια και ξερά σύκα:


Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 1405
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 28/02/16 )