Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μπισκότα δίχρωμα και αφράτα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 17
Έχει υποβληθεί από margarita79   
Παρασκευή, 13/07/07
Ευρετήριο άρθρου
Μπισκότα δίχρωμα και αφράτα
Σελίδα 2
p1010110_400

Τα μπισκότα αυτά είναι τριφτά περίπου σαν τη ζύμη του κουραμπιέ .η συνταγή αυτή είναι για μια λαμαρίνα περίπου αν θέλετε περισσότερα κάντε διπλή δόση

Υλικά
  • 4 κουταλιές φυτινη(εγώ βάζω αυτή που έχει μέσα και λίγο φρέσκο βούτυρο)
  • 2 ½ κουταλιές άχνη ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια baking
  • Αλεύρι όσο σηκώσει για μια σφιχτή ζύμη
  • 2 κουταλιές Κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 2-3 κουταλιές κακάο
Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τη φυτινή και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και τόσο αλεύρι ώστε να γίνει μια σφιχτή ζύμη.Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και αφαιρούμε τη μισή από το μιξερ.προσθετουμε στην υπόλοιπη ζύμη 2 κουταλιές κακάο και ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνει καφέ.Μετά αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί(εγώ τη βάζω για 5 λεπτά στο ψυγείο)για να σφίξει καλύτερα και ανοίγουμε 2 τετράγωνα φύλλα ένα καφέ και ένα λευκό τα τυλίγουμε μαζί και φτιάχνουμε ένα ρολό μετά κόβουμε φέτες πάχους ένα δάχτυλο και τα βάζουμε στο φούρνο στον αέρα περίπου στους 180ο c μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Επίσης μπορούμε να κάνουμε κα άλλα σχέδια με το ζυμάρι μας ότι θέλουμε.

Προσοχή: ψήνονται αρκετά γρήγορα και μην προσπαθήσετε να τα βγάλετε από τη λαμαρίνα αν δεν κρυώσουν καλά γιατί σπάνε

Καλή επιτυχία


Προσθήκη ως Αγαπημένο (85) | Εμφανίσεις: 90300
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (17)
16. 19-09-2014 12:44
 
Φανταστικά το μόνο κακό που εξαφανίζονται αμέσως!
 
trapoulitsa
17. 02-06-2015 11:51
 
Είναι τέλεια τα φτιάχνω τακτικά.
 
trapoulitsa

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.



Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 14/11/10 )