Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Cheesecake Νο.32 λεμόνι Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 0
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Σάββατο, 21/05/16

Τζίζ κέικ λεμόνι !! Εύκολο και πολύ ωραίο γλυκό ψυγείου !!!

η συνταγή είναι από την Αργυρώ Μπαρμπρίγου !

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 2 κουτάκια τυρί κρέμα Φιλαδέλφια
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • ξύσμα από 4 λεμόνια
  • το χυμό από 4 λεμόνια
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
  • 2 κουταλιές τις σούπας νερό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

  • 1 και 1\2 πακέτα μπισκότα Digestive
    1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο καλό
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    8 κουταλιές τις σούπας ζάχαρη
    8 κουταλιές τις σούπας νερό
    φλούδα από ένα λεμόνι κομμένο σε πολύ ψιλές μακρόστενες λουριδίτσες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΒΑΣΗ
  • Βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα αλέθουμε να θρυματιστούν καλά
  • Έχουμε λιώσει και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Βάζουμε σε ένα μπώλ τα μπισκότα ρίχνουμε και το βούτυρο. Ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο και μετά στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή σε οτιδήποτε γυάλινο το μείγμα . Το πατάμε με τα χέρια να απλωθεί ομοιόμορφα και προσέχουμε οι άκρες να είναι γύρω γύρω πιό πάνω να μπεί μέσα η κρέμα (το φτιάχνουμε με το χέρι) και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
  • Παράλληλα βάζουμε την μία κουταλιά του γλυκού ζελατίνη σε ένα μπωλάκι γυάλινο, ρίχνουμε και το νερό ανακατεύουμε και αφήνουμε. Αυτό σιγά σιγά θα παγώσει. Μόλις γίνει αυτό έχουμε ένα μπρικακι στο μάτι της κουζίνας με νερό, μόλις πάρει βράσει τοποθετούμε από πάνω το μπώλ με την παγωμένη ζελατίνη και περιμένουμε να γίνει σε ρευστή μορφή,κάτι σαν μπαίν μαρί.

Προσθήκη ως Αγαπημένο (0) | Εμφανίσεις: 3586
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 18/06/16 )